Kuriózum2015-től bárki megtapasztalhatja a súlytalanság érzését

2015-től bárki megtapasztalhatja a súlytalanság érzését

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A súlytalanság érzését sokan elképzelni sem tudják, pedig már jó ideje megtapasztalható. Igaz, az érzésért jókora összeget kellett fizetni, ezért csak a kiváltságosoknak jutott osztályrészül a lebegés.

6

Egészen eddig, ugyanis egy svájci cég, a Swiss Space Systems olyan alternatív megoldással rukkolt elő, amely jóval olcsóbban nyújtja ezt az érzést. Az összeg így is borsos, 2000 euró, ám cserében egy jegyet kapunk a ZeroG-járatra, ami egy speciálisan átalakított repülő, amiben 20-25 másodpercig nyílik lehetőség a lebegésre.

11

A repülő parabola, vagy u-alakban, 45 fokos dőlésszögben fordul át, így éri el a zéró gravitációs állapotot. A folyamat nagy mértékben hasonlít a NASA űrhajósainak felkészülési tréningjeihez, amelyek során arra készítik fel az asztronautákat, hogy esetükben ne lépjen fel hányinger.

4

5

7

A ZeroG utasai esetében is fennáll ennek a lehetősége, hisz összesen 15 alkalommal fog a repülőgép 6 perces, 3000 méteres szintkülönbségű emelkedést és süllyedést végrehajtani, míg a menetidő összesen másfél órás. A járatok indításának tervezett időpontja 2015 januárja. Először Japánban száll fel a repülőgép, majd további 14 országban lesz elérhető az utazás, amelyet már 8 éven felüliek is kipróbálhatnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek