Otthon2012 divatos színei a lakberendezésben

2012 divatos színei a lakberendezésben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2012-ben a szakemberek sötét, gazdag árnyalatokat és a földi színeket ajánlják a lakás szépítésében. Amennyiben idén lakásfestést tervezel, az alábbiakban összeállított színkatalógus segítségével biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelő ideális kombinációkat!

Olvastad már a Lakásfestés házilag, nyomok nélkül című cikkünket?

1. Semleges színek

2012-ben a belső dizájnerek a semleges színeket helyezik az előtérbe. Ha te is ezek közül választanál, keresd a telített és gazdag árnyalatokat! Kiváló döntés a khaki, szürke, rozsdavörös, palabarna vagy a földfekete – hideg, nyers változatban. Ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy idén divatosak a természetes pigmentek is, a kő, föld, homok, rozsda árnyalatainak utánzásával.

2. Barna

Használd azokat a barna árnyalatokat, amelyek több pirosat tartalmaznak, vagy másodlagos sárga beütéseket. 2012-ben a földi színek nagy közkedveltségnek örvendenek.

3. Piros

Sosem fog „kimenni” a divatból! Idén inkább a sötét, karakteres változata hódít, kontrasztba állítva az enyhébb narancssárgával és szürkével. A rózsaszín és a ciklámenlila szintén remek döntésnek számít ebben az évben.

4. Zöld

A zöldet 2012-ben egyaránt használják szerves változatában és „digitális” árnyalatokban. Újabb tendencia ebben az évben, hogy a zöld színt rétegekben viszik fel a falra, különös hatást keltve a belterekben.

5. Metál színek

Amennyiben gyöngyházas vagy metalizált színeket szeretnél, tudnod kell, hogy ezeket erős, karakteres árnyalatokban kell beszerezned. A sárgát jobban felmelegítheted, ha pirossal ötvözöd, illetve hangsúlyosabbá teheted, ha szatén hatással viszed fel a falra. Azt is tudnod kell, hogy 2012-ben mellőzik az aranyt a belterek kifestésében. A bronz és az ezüst viszont továbbra is divatos marad, a mély és átható árnyalatokban.

Miként bánj a színekkel 2012-ben?

A relaxálásra, kikapcsolódásra használt belterekben tanácsos a pasztell rózsaszínt, éteri kéket vagy a kócsagfehéret alkalmaznod. Vond be a dekorációba a szőlő árnyalatait, és némi szürkét – így lesz teljes a megnyugvásra szánt helyiség. Továbbá, másik lehetőség arra, hogy színek által stresszmentesítsd a környezeted, hogy nyers zöld, viaszsárga és krém árnyalatokat kombinálsz.

A családias, otthonos helyiségekben használj kompatibilis, könnyen kikeverhető színeket, mint például a sárgászöldet, sápadt rózsaszínt, elmosott kéket, kontrasztban egy vöröses barnával.

A merészebb, hangsúlyosabb belterekben felkeltheted a figyelmet egy energikus és élénk fuchsia-lilával, almazölddel, rózsaszínnel vagy ciklámen-lilával.

Az antik vagy rusztikus hajlékokban tökéletes választás a piros következő két árnyalata: a „red terra” vagy a „spiced insence”. Ezek a színek a múlt nosztalgikus hangulatát keltik, illetve támasztják alá.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek