Lélektár20 dolog, amit jobb elengedni még újév előtt

20 dolog, amit jobb elengedni még újév előtt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mennyi stresszt halmoztál fel magadban? Úgy érzed, hogy életkörülményeid és érzelmi problémáid felemésztenek? Talpra állni és megtalálni újra a boldogságot nehéz, és fáradtságos munka. De mindez az aggodalmak és problémák elengedésével kezdődik. Legyen az szenvedélybetegség, depresszió vagy egy rossz munkahely, mindenhonnan van kiút, ahol a legnagyobb segítség mindig a saját erőnkben rejlik. Ezen az úton sok mindent el kell engednünk, hogy azokká az emberekké válhassunk, akik igazán lenni szeretnénk.

elengedes

Meg kell tanulnunk fizikai-, lelki- és érzelmi szinten egyaránt elengedni azt a személyt, akiről azt gondoltuk, hogy lennünk kell, ahhoz, hogy azok lehessünk, akik igazán lenni akarunk. Az életben elengedni bármit is ijesztőnek tűnik, ugyanakkor pedig elképesztő önértékelésről is számot ad.

A stressz és az aggodalmak elengedése nagy változásokat hoz majd. Természetesen mindig lesznek megrázkódtatások és próbatételek, de az alábbi lista jó emlékeztető arra, hogy mire is kell törekedni nap mint nap ahhoz, hogy boldogabban élhessünk.

1. Engedd el mindazokat a gondolatokat, amelyek nem tesznek erőssé és ellenállóvá.

2. Engedd el az iránt táplált bűntudatodat, amit igazán szeretsz csinálni.

3. Engedd el az ismeretlen iránti félelmedet; tégy egy lépést hátra és hagyd, hogy feltáruljon az előtted álló út.

4. Engedd el a megbánást; életed azon pontján pont az a „valami” volt, amit szerettél volna.

5. Engedd el az aggódást; az aggódás nem egyéb, mint azért imádkozni, amit nem akarsz.

6. Engedd el a hibáztatást; legyél felelős saját életedért. Ha nem tetszik valami, két választásod van: fogadd el vagy változtass rajta.

7. Engedd el annak a gondolatát, hogy megsérültél; csak te számítasz és a világnak úgy van szüksége rád, ahogy vagy.

8. Engedd el azt a gondolatot, hogy az álmaid nem fontosak; mindig kövesd a szívedet.

9. Engedd el azt, hogy mindig, mindenkinek a pszichológusa legyél; ne hanyagold önmagad, magadra vigyázz mindenki előtt… mert te számítasz.

10. Engedd el azt a gondolatot, hogy mindenki boldogabb, sikeresebb vagy jobb nálad. Pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Az utazásod tökéletesen csak neked tárulkozik fel.

11. Engedd el azt, hogy valamit jól vagy rosszul lehet csinálni, hogy jól vagy rosszul lehet látni a világot. Élvezd a kontrasztot és ünnepeld az élet változatosságát és gazdagságát.

12. Engedd el, hogy a múltad a jövőd útjába álljon. Ideje továbblépni és új történetet mesélni.

13. Engedd el azt a gondolatot, hogy nem ott vagy, ahol lenned kell. Pontosan ott vagy ahol kell, ahhoz, hogy oda érj, ahová szeretnél. Szóval kezdd el kérdezni magadtól, hogy hová szeretnél eljutni?

14. Engedd el a volt szerelmed és családod iránt táplált haragod. Mindannyian megérdemeljük a boldogságot és a szeretetet; amiért vége van, még nem jelenti azt, hogy a szerelem volt a hibás.

15. Engedd el a folyton többet tenni és többnek lenni akarást; ma mindent megtettél ami tőled telt, és ez elég.

16. Engedd el azt a vágyat, hogy tudd, hogy fog megtörténni valami; az odavezető úton majd megtudod.

17. Engedd el pénz miatti bánatodat – készíts tervet adósságaid kifizetéséről és koncentrálj az anyagi bőségre.

18. Engedd el azt a vágyad, hogy megments vagy megváltoztass embereket. Mindenkinek megvan a maga útja, és a legjobb, ha saját magadon dolgozol ahelyett, hogy másokra koncentrálnál.

19. Engedd el azt a vágyad, hogy mindenkinek tetsszél és mindenki elfogadjon. Az egyediséged tesz téged kiemelkedővé.

20. Engedd el az ön-utálatot. Mit számít, ha nincs tökéletes alakod vagy súlyod. Csak te számítasz, és a világnak úgy kellesz, ahogy vagy. Ünnepeld magad!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek