Lélektár13 dolog, amit az erős emberek nem tesznek

13 dolog, amit az erős emberek nem tesznek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az erős egyéniségeknek egészséges szokásaik vannak. Úgy irányítják érzelmeiket, gondolataikat és viselkedésüket, hogy ezek hozzásegítsék őket a sikerhez. Most ne azt nézzük meg, hogy mit kell tenni ehhez, hanem azt, hogy mit kell elkerülni vagy másképp csinálni. Próbáljuk meg valamilyen szinten integrálni ezeket és személyes sikereinket megalapozni általuk.

557167

Ne vesztegess időt az önsajnálatra

A nagy emberek nem vesztegetik idejüket siránkozással, hogy milyen nehéz helyzetben vannak, vagy, hogy mások hogy bánnak velük. Ők saját magukat tartják felelősnek az életük alakulásáért és nem másoknak a hozzájuk való viszonyulását. Tudják, hogy az élet senkivel nem bánik kesztyűs kézzel és nem mindig igazságos.

Ne légy befolyásolható

Nem engedik mások által irányítani magukat és nem engedik befolyásolni magukat saját döntéseikben. Nem mondják, hogy „ez és ez miatt hülyének érzem magam…”, mert tudják, hogy minden egyes érzelmük felett önnön személyiségük áll és ők döntenek afelől, hogy reagálnak különböző helyzetekre.

Küszöböld ki a félénkséged

Az erősek meg sem próbálják elkerülni a kihívásokat. Annál is inkább, ezek még jobban bátorítják őket és rugalmasabbakká teszik őket. Megértik, hogy a változások időről időre elkerülhetetlenek és bíznak abban a képességükben, hogy alkalmazkodni tudnak ezekhez.

Ne fordíts energiát arra, amit nem tudsz befolyásolni

Egy intellektuális ember sem esik kétségbe egy elkeveredett bőröndért vagy átkozódik a forgalom miatt. Csak azokba a dolgokba fektetnek energiát, amiről tudják, hogy valamilyen szinten befolyásolhatják vagy formálhatják az alakulásukat. Tudják, hogy néha az egyetlen dolog, amit irányíthatnak, az a viselkedésük.

Ne próbálj mindent mindenkinek megköszönni

A nagyok tudják, hogy nem kell egyfolytában mindenkinek hálásnak lenniük. Nem félnek nemet mondani vagy átvenni a szót, ha szükségesnek érzik. Persze törekednek a kedvességre, de azokkal szemben is feltalálják magukat, akik nem szimpatizálják őket.

Az üzlet lehetséges rizikófaktor

Nem hoznak meggondolatlan vagy értelmetlen döntéseket, de számolnak a lehetséges bukással is. Időt fordítanak a kockázatok és sikerek mérlegelésére, tisztában vannak döntéseik minden egyes – akár kellemetlen – következményével.

Ne élj a múltban

Nem kavarják fel a múlt történéseit és nem akarják megváltoztatni azt, ami már megtörtént. Elfogadják a múltat és tanulnak belőle. Nem élnek a tegnapok és rossz tapasztalatok dicsfényében, hanem a mával foglalkoznak és a jövőt tervezik.

Ne kövesd el kétszer ugyanazt a hibát

Az erős emberek tudják, hogy saját viselkedésükért felelnek és így tanulni tudnak hibáikból. Ebből kifolyólag, nem is követik el még egyszer azt a hibát. Továbblépnek és a jövőben jobb döntésekre törekednek.

Örvendj mások sikereinek

A sikeres emberek nem csak saját, hanem mások sikereinek is tudnak örvendeni és értékelni azokat. Nem féltékenyek és nem érzik magukat kevesebbnek, ha mások felülmúlják őket. Tudják, hogy a siker csak kemény munka árán érhető el, így azt is tudják, hogy nekik is meg kell dolgozniuk a sikerért.

Ne add fel az első kudarcnál

Ezek az emberek nem tekintik a kudarcot egy oknak a felmondásra, épp ellenkezőleg. Úgy tekintenek rá, mint lehetőségre, mint egy újabb esélyre a megerősödéshez és a javuláshoz. Addig próbálkoznak, amíg elérik céljukat.

Ne félj az egyedülléttől

El tudják viselni a magányt és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni gondolataikkal, saját produktivitásukhoz tudják használni ezt az időt. Szeretnek egyedül lenni és nem függnek más emberek társaságától.

Ne gondold, hogy a világ az adósod

Nem az a mentalitás jellemző rájuk, hogy mások felelőssége őket boldoggá tenni, vagy, hogy a világ tartozik nekik valamivel. Mindig keresik a lehetőségeket és saját érdemeikre alapoznak.

Ne várj azonnal eredményeket

Függetlenül attól, hogy egy szebb külső elérésében fáradoznak vagy új vállalkozásba kezdenek, a sikeres emberek nem várnak azonnali eredményeket. Lehetőség szerint a legjobban hasznosítják képességeiket és idejüket, tudják, hogy az igazi változások időbe telnek.

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek