Kuriózum12 követendő szabály, ha boldog házasságban szeretnénk élni!

12 követendő szabály, ha boldog házasságban szeretnénk élni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs recept arra, hogy milyen hozzávalók szükségesek ahhoz, hogy évtizedeken keresztül boldog és kiegyensúlyozott házasságban élhessünk. A téma szakértői azonban összegyűjtöttek 12 szabály, vagy ha úgy tetszik, jótanácsot, amiket olyan házaspárok árultak el, akik egy egész életet leéltek egymás mellett, mégpedig boldogságban, szerelemben, szeretetben, békében.

Fotó: Giorgio Minguzzi/Flickr.com
Fotó: Giorgio Minguzzi/Flickr.com

Természetesen ezek csak útmutatók, hiszen minden ember más, mindenkit más tesz boldoggá. De mindeképp megéri egy pillantást vetni a következő sorokra.

1. Bármilyen helyzet is alakuljon ki, mindig válasszuk a szeretet kínálta utat. A szeretet nem csak egy érzés, hanem egy létezi forma, aminek súlya van, és amivel elköteleztük magunkat, akkor, mikor “Igent” mondtunk a párunknak az oltár előtt.

2. Egy házasságban fontosak az együtt töltött pillanatok, ezért kezeljük ezt prioritásként. Menjünk sétálni kettesben, lepjük meg egymást apró figyelmességekkel, ajándékokkal.

3. Ha férjünk/feleségünk telefonon hív, mindig vegyük fel. Ha pedig együtt vagyunk, tegyük félre a készüléket, hogy ne zavarhassa meg az egymásra való odafigyelést.

4. Kerülni kell azon emberek, barátok társaságát, akik folyamatosan keresztbe akarnak tenni a házasságunknak, rá akarnak beszélni arra, hogy jobbat érdemlünk férjünknél/feleségünknél.

5. Mikor veszekedés tör ki, jó ha az eszünkbe véssük, hogy azt senki sem fogja megnyerni. Azzal csak mindkét fél veszíteni fog, és a békülést közösen kell akarni, ami viszont közös sikerélmény lesz.

6. Egy stabil, boldog házasság nem kifejezetten csak azon múlik, ha a két fél egyformán erős. Rendszerint az a boldog házasság titka, ha az erősebb fél képes segíteni a gyengébbnek, elesettebbnek.

7. A szex is kifejezetten fontos része a házasságnak. Az igaz, hogy egy sikeres és boldog házasság nem csak a szexről szól, de egy házasság szex nélkül kifejezetten boldogtalanná teszi a feleket.

8. Ha valaki hibázik, azt őszintén ismerje be, és kérjen bocsánatot. Meg kell tanulni szívből kimondani a következő mondatot: “Hibáztam, nagyon sajnálom, kérlek bocsáss meg.”

9. Tanuljunk mások hibáiból, tapasztalataiból, vegyük észre a pozitívumokat is, de sose hasonlítsuk a házasságunkat másokéhoz. Minden ember egyedi, és ez a házasságra is érvényes.

10. Soha ne beszéljünk valaki előtt megalázóan a feleségünkkel, férjünkkel, mindegy, hogy az családtag, szomszéd, barát, ismerős. A másik felünket védelmezni kell, nem pedig szidni.

11. Válásra még viccből se gondoljunk. Egy tökéletes házasság két korántsem tökéletes ember kapcsolatát jelenti, akik viszont nem ijednek meg a nehézségektől, és optimizmussal, humorral átvészelik az élet kihívásait.

12. Legyünk a legnagyobb támogatói férjünknek, feleségünknek, nem pedig a legnagyobb kritikusai. Legyünk azok, akik letörlik a könnyeiket, ne pedig azok, akik okozzák azt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek