Kuriózum12 figyelmeztető jel, hogy egy kapcsolat nem működik, bármennyire is szeretitek egymást

12 figyelmeztető jel, hogy egy kapcsolat nem működik, bármennyire is szeretitek egymást

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerelem mindent legyőz – szokták mondani, és ez bizonyos értelemben talán igaz is, de ahhoz, hogy egy párkapcsolat működjön, ennél többre van szükség: például bizalomra, kompatibilitásra, és még rengeteg más dologra. Ha szeretitek egymást a pároddal, de úgy érzitek, valami mégsem működik, érdemes odafigyelnetek a következő 12 figyelmeztető jelre.

1. Már nem bíztok egymásban

Ha például a párod megcsalt, vagy többször is nyíltan hazudott neked, előfordulhat, hogy bármennyire is szereted őt, nem tudsz többé megbízni benne. Sőt, lehetséges, hogy te is elkezdesz hazudni neki – mert miért is lennél őszinte, ha ő nem képes erre? Ez azonban rendkívül egészségtelen dinamika, mert folyton azon rágódtok majd, mikor hazudik a másik valamiben, és mi az, amit eltitkol. Az is természetes, ha úgy érzed, a párod már nem szeret téged, hiszen akkor nem lenne képes erre.

2. Rossz hatással vagytok egymásra

Szerencsejáték? Alkoholfüggőség? De nem kell feltétlenül ilyen drasztikus dolgokra gondolni, sok más rossz szokásról is lehet szó, például egészségtelen táplálkozásról. Ha kölcsönösen a legrosszabbat hozzátok ki egymásból, valószínűleg nem illetek össze. Ha nem tudjátok legyőzni a saját rossz szokásaitokat, hogy is várhatnátok el, hogy a szerelmetek legyőzze az elébe tornyosuló egyéb akadályokat?

3. Nem passzoltok a hálószobában

Előfordul, hogy egyszerűen nem illetek össze, ami a kapcsolat intim részét illeti, és bár ez elsőre talán nem tűnik akkora problémának, egy idő után fárasztónak érzitek majd. Az intimitás hiánya előbb-utóbb teljes elhidegüléshez vezet, és a végén mindketten nagyon magányosak lesztek. Ha úgy érzitek, nem vonzódtok igazán egymáshoz, akár barátok is lehettek, és megspórolhatjátok magatoknak a keserűséget és csalódottságot, ami később mindenképpen megjelenne a kapcsolatotokban.

4. Nem fejlődtök személyként

Egy kapcsolatban mindkét félnek folyamatosan fejlődnie kellene, és egyik félnek sem lenne szabad úgy éreznie, hogy lemaradt a másik mögött. Tegyük fel, hogy nagyszerűen haladsz előre a karrieredben, és szívesen utazgatsz a világban, a párod azonban megelégszik azzal, hogy egész nap sorozatokat néz.

Ebben az esetben mindketten szenvedni fogtok. Te valószínűleg neheztelni fogsz a partneredre, amiért nem próbálkozik, őt pedig elbizonytalaníthatja a sikered – a bizonytalanság pedig keserűvé, védekezővé, sőt dühössé is teheti az embert.

5. Nem fejlődtök párként

A személyes fejlődés mellett párként is fejlődnötök kell, különben a kapcsolat előbb-utóbb elhal. Ez azt jelenti, hogy világos célokat kell kitűznötök, amiknek az elérésére folyamatosan törekednetek kell. Legyen a közös cél akár házasság, gyerekvállalás, egy saját otthon, vagy akármi más, a lényeg, hogy mindkettőtöknek egyet kell értenetek abban, és dolgoznotok kell a közös jövőtökön, különben a kapcsolat stagnálni kezd, és lassan elhal.

6. Lassan elválnak az útjaitok

Ha mindketten más utakon akartok járni, végül el kell engednetek egymás kezét. Ha például teljesen máshol akartok letelepedni, akkor a kapcsolatotoknak lényegében lesz egy lejárati ideje, és maximum halogathatjátok az elkerülhetetlent.

7. Nem értetek egyet a legfontosabb dolgokban

Lehet, hogy a párod nem akar gyerekeket, te viszont mindig is erre vágytál, vagy éppen fordítva. De ugyanaz nagyon sok más kérdésre is igaz lehet, például a házasságra. Ezek a kérdések a kapcsolat elején talán még nem tűntek annyira fontosnak, mert akkor még a szerelem rózsaszín ködbe burkolt mindent, ahogy azonban elkezditek felépíteni a közös életeteket, megértitek, mennyire lényeges, hogy mindketten elégedettek legyetek.

8. Egyre gyakrabban veszekedtek

Ha a kapcsolatotok annyira mérgezővé vált, hogy minden interakció veszekedésbe torkollik, akkor a szerelem nem sokat segít.

Előfordulhat, hogy a párterápia segít megoldani a problémákat, de ha ez sem segít, itt az ideje elgondolkozni a dolgokon. Mi a fontosabb: a szerelem, vagy a saját lelki békéd? Tényleg így képzeled el a jövődet? Megéri együtt maradnotok, ha folyton veszekedtek? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és fontold meg a válaszokat.

9. Egészségtelen a kapcsolati dinamikátok

Hiába szeretitek egymást, egy kapcsolat könnyen toxikussá válhat, ha nem egészséges a köztetek lévő dinamika. Ha például egyikőtök túl nagy mértékben átveszi az irányítást, a másik fél pedig úgy érzi, egyebet sem tesz, mint parancsokat teljesít, az rendkívül kimerítő lehet. Ebben a helyzetben gyorsan cselekednetek kell, mielőtt elveszítitek az egymás iránti tiszteletet és szeretetet.

10. Egyre kevesebbet nevettek közösen

Régebb rengeteget nevettetek együtt, mindenféle apróságon, amit a tévében láttatok, vagy csak úgy, önmagatokon. Most azonban mindent túl komolyan vesztek, és nem marad hely a nevetésnek. Ez valószínűleg azért van, mer mélyen gyökerező problémáitok vannak, amikkel nem foglalkoztatok.

Ha meg akarjátok menteni a kapcsolatotokat, beszéljétek meg ezeket, és találjatok megoldásokat. Ez az egyetlen módja annak, hogy újra könnyednek és jókedvűnek érezzétek magatokat.

11. Nem kommunikáltok

Sokszor inkább szó nélkül hagyjátok azokat a dolgokat, amik zavarnak, ahelyett, hogy megbeszélnétek azokat? Talán azért, mert már megszoktátok, hogy úgysem juttok közös nevezőre. Ha azonban így folytatjátok tovább, bármennyire is szeretitek egymást, a végén mindketten elégedetlenek lesztek a kapcsolattal.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, kommunikációra van szükség, különösen a legfontosabb kérdésekben.

12. Már nem akartok kompromisszumot kötni

Eljutottatok arra a szintre, ahol már nem is akarok próbálkozni, mert már mindenbe belefáradtatok? Ha azonban már nem vagytok hajlandók megdolgozni azért, hogy a dolgok működjenek, van még egyáltalán értelme a kapcsolatnak?

Mindannyian szeretnénk hinni benne, hogy a szerelem minden akadályt legyőz, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, mindkét félnek komolyan meg kell dolgoznia. Ha problémáitok vannak, meg kell próbálnotok megoldani azokat, de ha ez nem sikerül, lehetséges, hogy itt az ideje elbúcsúznotok egymástól. Ki tudja, egy nap talán készen álltok majd arra, hogy újra együtt legyetek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek