12 évig szenvedett a migréntől egy férfi. Miután változtatott az étkezésén, a fájdalom megszűnt!

Egy 60 éves férfi 12 éven keresztül súlyos migréntől szenvedett, és miután 3 hónapig zöldségekben gazdag étrendet követett, sokkal jobban érezte magát.

Mostanra már 7 év telt el azóta, hogy a férfi életmódot váltott, és megszabadult a kínzó migréntől, amely sokszor napokig kínozta. A férfi esetét a szakirodalmi publikációkban is jegyezték, ugyanis az elsők közé tartozott, akik étrendváltoztatással kigyógyult a problémából.

Az étrend és a fejfájás kialakulása közötti kapcsolat

Egy eset természetesen nem elegendő ahhoz, hogy tudományosan alátámasztott tény legyen, hogy az étrend megváltoztatása gyógyítja a krónikus migrént. Az érintettek általában megpróbálják beazonosítani azokat az élelmiszereket, amelyek enyhítik vagy éppenséggel elősegítik a migrént.

A Migrénkutató Intézet határozottan kijelentette, hogy az eddig kutatások alapján még nem állíthatnak fel egyértelmű kapcsolatot a fejfájás és bizonyos ételek fogyasztása között.

A nevét nem vállaló férfi egy hónapban 6-8 migrénes krízistől szenvedett, mielőtt megváltoztatta volna az életmódját – írja a Business Insider.

A krízisei olyan súlyosak voltak, hogy bármit is csinált, félbe kellett szakítania, és le kellett feküdnie.

Miután megszabadult a migréntől, a férfi kijelentette: “Nem vagyok többé a testem fogja, végre visszanyertem az életem.”

Milyen diétával szabadult meg a migréntől a férfi?

Az orvosok azt tanácsolták neki, hogy fogyasszon minél több zöld leveles zöldséget, és korlátozza a teljes kiőrlésű gabonák, állati fehérjék és a tejtermékek fogyasztását.

A diéta a következő élelmiszereket tartalmazta:

  • legalább 150 gramm sötétzöld leveles zöldség fogyasztása főzve vagy párolva, naponta, pl.: spenót, kelkáposzta, vízitorma;
  • meg kell inni egy liter zöldturmixot;
  • korlátozni kell a teljes kiőrlésű gabonák, keményítőtartalmú zöldségek, olajok, zsírok és állati fehérjék fogyasztását. Ajánlott kiiktatni a tejtermékeket és a vörös húsokat.

Az érintett személy alighogy elkezdte a diétát, felhagyott a gyógyszeres kezeléssel. A gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező élelmiszerek is hasznosak lehetnek migrén esetén.

A férfi korábban több kezelést és diétát is kipróbált, hogy megszabaduljon a migréntől. Megpróbálta kiiktatni az étrendjéből a csokoládét, a sajtot, a földimogyorót, a koffeint és a szárított gyümölcsöket, amelyeket a saját megfigyelése szerint a fejfájás lehetséges “kiváltójának” tartott.

Az eddigi vizsgálatok alapján kimutatták, hogy a migrénes fejfájásra való hajlam genetikailag is örökölhető, de az életmód, az étrend és a környezet fontos szerepet játszhat a fejfájás kialakulásában.

A tudósok azt mondják, hogy a zöld leveles zöldségek sok béta-karotint és más olyan tápanyagot tartalmaznak, amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. A diéta nem csak a migréntől szabadította meg az érintettet, hanem néhány hosszú ideje húzódó allergiától is.Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.