Születési helytől függően általában 1:3000, 1:1000, de az is megtörténhet, hogy 1:20.000-hez az esélye az albinizmus kialakulására. Maga a csoda, hogy két testvér 12 év korkülönbséggel albinizmussal született egy kazahsztáni családban.

Asel és Kamila Kalaganova, az albínó testvérpár szépségének híre az egész világot bejárta. Az albinizmus egy veleszületett színanyag-képződés zavar, amely csökkent vagy hiányos pigmentációt jelent.

Az albínó személyek esetében a melanin nevű festékanyag hiányosan van jelen a bőrben, szőrzetben vagy a szemben. Éppen ezért bőrük vakító fehér és fokozottan fényérzékeny, szemük pirosas, hajuk, szempillájuk pedig szintén fehér.

View this post on Instagram

????????

A post shared by Сестры альбиносы из Актау???? (@assel_kamila) on

Asel, az idősebb nővér 14 éves, míg a fiatalabbik, Kamila csak 2 éves. Meglepő módon a középső testvér, Aldiya, aki nyolcéves, nem albínó, hanem hagyományos kazah külsejű. Az édesanyjuk, Aiman Sarkitova elmondta, hogy az ottani emberek egyáltalán nincsenek tisztában az albínó fogalmával. Éppen ezért igen nagy döbbenetet váltott ki, amikor Asel megszületett, még az orvosok is meglepődtek.

Aiman szerint sokan azt gondolták, hogy a testvérek biológiai apja egy orosz férfi, és ezért néznek így ki. Mivel ennyire hiányosak voltak az ismeretek, az elsőszülött láttán Aiman maga is kicsit meglepődött, de hosszas kutatás után rájött, hogy visszamenőleg az ők családjukban is voltak még albínó felmenők.

Az albínó testvérek különleges szépségére hamar felfigyelt a világ, így Asel már 10 éves kora óta modellkedik. Közel 70 ezer követője van a közösségi médiában, rajongótábora pedig egyre csak nőtt, amikor a szintén albínó húgával, Kamilával együtt kezdték fotózni őket.

Asel egy speciális iskolában kezdte tanulmányait, majd csak néhány évvel később vették fel egy “rendes” iskolába. Édesanyja nosztalgikusan emlékszik vissza, hogy mennyire nehéz volt, hiszen az első időszakban állandó kíváncsiskodó gyereksereg vette körbe Aselt.

Kezdetben Asel számára sem volt kellemes idegen környezetben lenni, hiszen bőre és haja színe miatt állandóan furán néztek rá. Idővel sokkal magabiztosabb lett, megszokta, hogy ő így teljes egész, és most már egyáltalán nem zavarják az emberek fura pillantásai.

View this post on Instagram

Многие просили фото с семьёй☺️ . Так вот оно, наконец-то ???????????? . Наша семья состоит из пяти человек. Папа, мама, я, Алдияр и Камила???? . Я долгое время откладывала на потом публикацию фотографии с семьёй и заметила, что многие начали писать в директ, что-то вроде: «а есть фото с родителями? Когда выложишь фотографию с семьёй?» Поэтому сегодня я решила это сделать ????????????

A post shared by Сестры альбиносы из Актау???? (@assel_kamila) on

A középső testvér egy ízig-vérig kis kazah, sötét bőrrel, csillogó fekete szemmel és hajjal született. Elfogadta, hogy nővére más színű, mint ő, de amióta húga is albínóként született, és ő lett a kakukktojás a testvérek közül, kissé kényelmetlenül érzi magát. Miután szülei elmagyarázták neki, hogy mit is jelent albínónak lenni, mindenkinek büszkén beszél arról, hogy lánytestvérei ebbe a ritka és különleges kategóriába tartoznak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.