Kuriózum12 aranyszabály, amelyet tudnod kell mielőtt újszülötthöz készülsz babalátogatóba!

12 aranyszabály, amelyet tudnod kell mielőtt újszülötthöz készülsz babalátogatóba!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor meglátogatunk egy újszülöttet, figyelembe kell vennünk néhány fontos szabályt, hiszen köztudott, hogy a csecsemők életük ezen szakaszában nagyon törékenyek, ezért az egészségük és biztonságuk bármivel szemben elsőbbséget élvez.

12 aranyszabály, amelyet tudnod kell mielőtt újszülötthöz készülsz babalátogatóba!

Mind az újszülött, mind az anya ebben az időszakban könnyen sebezhető, ezért kellő körültekintéssel kell lennünk a látogatásukat illetően. Íme, néhány aranyszabály, melyeket feltétlen tartsunk be, ha hosszútávon szeretnénk tartani a kapcsolatot és barátságot az adott családdal!

1. Előre jelentsük be látogatásunkat és csak az édesanyával való időpont egyeztetése után lepjük meg őket. Ugyanis minden anyuka másképp éli meg ezt a csodálatos életeseményt, de szinte biztos, hogy mindenik számára szükség van egy akkomodációs időszakra. Ha a megbeszélt időpont nem annyira jó számunkra, akkor is szigorúan alkalmazkodjunk hozza.

2. Folytatásként tartsuk be az anya által megadott időpontot, hiszen nála jobban senki nem ismeri a csecsemő szükségleteit. Igyekezzünk nem késni, de ne is menjünk sokkal a megbeszélt időpont előtt.

3. Ha megérkeztünk, vigyázzunk arra, hogy ne töltsünk a kelleténél több időt. A látogatás legyen inkább rövid, és csakis akkor maradjunk, ha ez a kismama kifejezett kérése.

4. Látogatásunk alkalmával a legjobb ajándék az anyuka számára a készétel. Vihetünk általunk készített élelmet vagy akár az üzletben vásároltat.

5. Alaposan mossunk kezet, mielőtt a babához közelítenénk, és lehetőleg ebben az esetben ne használjunk parfümöt sem. Ha netán betegek vagyunk, semmi esetre ne menjünk el látogatni, hiszen a kisbaba immunrendszere még gyengén fejlett és megfertőzhetjük őt is.

6. Ha engedélyt kapunk a baba kézben tartására, semmi esetre ne puszilgassuk, legfeljebb a feje búbját vagy a lábacskáit.

7. Ne akarjunk szelfit készíteni az újszülöttel, bármennyire aranyos és kedves is számunkra.

8. Ha bensőséges viszonyt ápolsz az édesanyával, felajánlhatod, hogy vigyázol pár percet a babára, mely nagy segítség lehet az anyának.

9. Ne várjuk el, hogy étellel és itallal kínáljanak, hiszen nem ez a látogatás célja.

10. A látogatásra ne vigyük saját gyerekeinket, ha van rá mód, hiszen a nagyobb gyerekek is fertőzésforrást jelenthetnek a kisbaba számára.

11. Ne adjunk kéretlen tanácsokat az újdonsült édesanya számára. Még ha több gyereket is neveltünk már fel, nem biztos, hogy az édesanya szívesen fogadná gyereknevelési tanácsainkat. Hogyha szüksége lesz majd ezekre a tanácsokra, akkor ő maga fogja kérni tőlünk.

12. Igyekezzünk ne traktálni rémmesékkel, melyek velünk történtek, vagy csak hallottuk azokat. Hagyjuk, hogy nyugodtan tudjanak megélni minden egyes pillanatot a baba körül. És az is fontos, hogy ne tegyünk kéretlen megjegyzéseket sem a baba, sem pedig az édesanya fizikai kinézetével kapcsolatosan.

Ha igyekszünk betartani a fent említett néhány szabályt, akkor a babalátogatás kellemes élmény lesz úgy a mi számunkra, mint a meglátogatott család számára.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek