Napi Like10 tipp, amiért érdemes bekukkantani a budapesti állatkertbe

10 tipp, amiért érdemes bekukkantani a budapesti állatkertbe

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Fővárosi Állat és Növénykert, amely a Városligetben fekszik közel 10 hektár területen sok látogatót vonzott ezen a hétvégén is. A Filantropikum is úgy döntött, hogy egy hosszú séta keretén belül összegyűjt 10 kedvhozó tippet, hogy miért érdemes újra (meg újra) meglátogatni tavasszal a városnak ezt az értékes látnivalóját.

1. Amint megtudtuk a nílusi vízilovak télen is igazi wellness szolgáltatásban részesültek. Termálvízben úszkálhatnak, amelyet a Széchenyi Fürdő egyik kútja biztosít. A víziló a tavaszi napban megfürdőzve már a nyárról álmodik, és látszólag türelmesen várja, hogy a szabadtéri medencében is lubickolhasson.

vizilo

2. A skarlátíbiszek színét még a tavaszi tulipánok is megirigyelhetnék. Épp ebédidőben kaptuk el őket.

flamingo

3. A tavasz a kétpúpúak hormonháztartását lázba hozta. Indul a párzási időszak. Mivel az állatkert gondozói gondosan táblákat helyeztek el felhívva a látogatók figyelmét, hogy az állatok a szokottabbnál ingerlékenyebbek lehetnek és haraphatnak, ezért etetéssel nem próbálkoztunk. A teve azonban lankadatlanul kérte a finom falatokat, fittyet hányva a róla szóló figyelmeztetésre.

tevek

4. Ne szemezz az üregi bagollyal, mert úgyis Ő győz. Íme, az elszánt bajnok.

bagoly

5. Nemrég ünnepelte első szülinapját Asha, a kiselefánt. Ajándékként akkor egy emeletes tortát kapott zabból, zabdarából, réti szénából sok gyümölccsel díszítve. A tetejére1-est mutató hosszúkás franciakenyér került. Akkor a szülinapról lemaradtunk, így utólag mentünk felköszönteni és a legjobbakat kívánni a csöppségnek, aki épp akkor a mama elefánttal parádézott a kertben.

elefant

6. Ha kint elbújik a nap irány a trópusi klíma. A képen látható virág az Amazon Zöld Pokol mellett tündököl, vagy mondhatnánk azt is, hogy bűzölög. Jellegzetes illata arra engedett következtetni, hogy talán egy ritka és érdekes növényről van szó. Így laikusként mi bűzvirágnak becéztük, de ottlétünk alatt nem sikerült információt kapni arról, hogy valóban a halálvirágról van-e szó (óriáskontyvirág) vagy annak egy kistestvéréről esetleg egy távoli rokonról. A látvány mindenképp megéri, hogy bekukkantsál az Amazon Zöld Pokolba.

virag

7. Ha már itt tartasz, akkor ne hagyd ki a cuki lajhárokat. Olyan pazar lustasággal csüngenek a fán, hogy neked is kedved támad egy kis lustálkodáshoz. Azonban mi ezt nem tehettük, hiszen kíváncsiságunk tovább vitt és az egyik kedves teremfelügyelőtől hasznos információkat kaptunk róluk. Megtudtuk, hogy a népes család nagyon boldogan él itt. Február végén egy újabb kölyök született a Pálmaházban lakó kétujjú lajhároknál. Banya, a lajhárközösség legidősebb tagja hozott világra egy utódot, s így már összességében hét lajhárt láthat a közönség. A legifjabb jövevényt sajnos ott tartózkodásunk alatt nem sikerült lencsevégre kapni.

lajhar

8. Ha megéhezel itt kapható a jellegzetes és ínycsiklandó kürtöskalács, sőt eredeti erdélyi házi csokival is feltöltheted az energiatartalékaidat.

kurtoskalacs

9. A zsiráfmama sem kell többé aggódjon. A kis zsiráf nyaka szép hosszúra nőtt így már ő is eléri a finom ropogós szénát

zsiraf

10. Kihagyhatatlan, hogy megismerd Layla történetét, aki hét éve született. Layla születése világhírű esemény volt, hiszen ő volt az első mesterséges megtermékenyítés során született orrszarvú a világon.

orszarvuFotók: Filantropikum.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek