Kuriózum10 mítosz a LELKI TÁRSRÓL, amit neked is tudnod kell!

10 mítosz a LELKI TÁRSRÓL, amit neked is tudnod kell!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberek többsége hisz abban, hogy a nagyvilágban él egy másik ember, akivel mindenét megoszthatja. A lelki társakkal kapcsolatban azonban több mítosz is él, amelyekről nem árt tudni. Először is téves az a felfogás, hogy a lelki társunk képes lesz megváltoztatni, hiszen ehhez belül kell bekövetkeznie a változásnak, amely révén spirituálisan is kiteljesedhetünk.

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

1. Mítosz: Te is “megtalálhatod” a lelki társad

Meg kell szabadulnunk attól a gondolattól, hogy bármit, vagy bárkit az irányításunk alatt tarthatunk. Sosem tudhatjuk, hogy mikor találkozhatunk a lelki társunkkal. Csak annyit tehetünk, hogy nyitottak és befogadóak leszünk. Az életet nem tudjuk befolyásolni, mert az élet erősebb nálunk. Annyit tehetünk, hogy nyitottak vagyunk az új dolgok iránt, így a lelki társunk is egyszer csak ott fog állni előttünk.

2. Mítosz: Mindenre amire vágysz, a lelki társad meg fogja adni neked

Gyakran fordul elő, hogy egy olyan kapcsolatra vágyunk, amelyben teljesülhetnek a tudatalattinkban lévő vágyaink. A lelki társunk nem ez az ember, ő az, aki segít a spirituális fejlődésedben, aki egyengeti az utunkat. Aki minden vágyunkat teljesíti, az nem a lelki társunk.

3. Mítosz: A lelki társ örökre veled lesz

Ennek a mítosznak köszönhetően nagyon sok fájdalomban lehet részünk, mivel úgy gondoljuk, hogy a lelki társunk egész életünkben mellettünk lesz. Ugyan nem kizárt, hogy idős korunkra is ott lesz a lelki társunk, de megtörténhet, hogy csak egy pár évig marad mellettünk, majd tovább áll.

4. Mítosz: A lelki társunk csakis ellenkező nemű lehet

A vallásos nevelés, a tradíciók miatt terjedt el az a nézet, hogy valaki lelki társa csakis ellenkező nemű lehet. Igazából a szeretet útjába semmi sem állhat, így akár egy homoszexuális emberben is megtalálhatjuk a lelki társat.

5. Mítosz: A lelki társakat csakis romantikus kapcsolat köti össze

Ez sem igaz, mert vannak kizárólag plátói lelki társak, anélkül, hogy bármilyen romantikus kapcsolat fűzné egymáshoz a két személyt.

6. Mítosz: Csak egy lelki társunk lehet

Nem kizárt, hogy életünk során több lelki társunkkal is találkozunk. Ilyenkor életünk különböző szakaszaiban vagyunk, ezért van az, hogy fiatal korunkban teljesen más valaki válik lelki társunkká, mint mikor megöregszünk.

7. Mítosz: A lelki társ csak ember lehet

Egyes személyek a lelki társukat egy állatban találták meg, amelyek majdnem úgy viselkedtek, mintha emberek lettek volna.

8. Mítosz: A lelki társak egyedülállóak

Nem tudjuk megszabni a szívünknek, hogy kibe szeressen bele. A szív egy titokzatos érzelmi központ, senki sem ismerheti a rejtelmeit. Ezért házasságunk, vagy párkapcsolatunk alatt is összefuthatunk a lelki társunkkal.

9. Mítosz: A lelki társunkkal nem kell ápolni a kapcsolatot

Létezik egy felfogás, miszerint a lelki társak kapcsolatában nincsenek gondok, minden rendben van. Ez nem így van, hiszen az ilyen kapcsolatokban is előfordulnak bonyodalmak, amelyek épp a spirituális fejlődést szorgalmazzák. A lelki társunkkal is türelmesnek, kompromisszumkésznek kell lennünk.

10. Mítosz: Csak a lelki társsal lehet teljes az életünk

Ez egyáltalán nincs így. Ez a mítosz onnan ered, hogy arra tanítottak bennünket, hogy csak akkor lehet az életünk teljes, ha megtaláljuk a párunkat, a másik felünket, aki pedig nem más, mint a lelki társunk. Ekkor leszünk teljes emberek. Ez hamis felfogás, hiszen egész embernek érezhetjük magunkat egy olyan személlyel az oldalunkon, aki nem a lelki társunk. A lelki társ azért bukkan fel az életünkben, hogy segítsen a fejlődésben, hogy ismerjük meg jobban önmagunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek