Holotropikum10 megoldás a hűlés gyors legyőzésére

10 megoldás a hűlés gyors legyőzésére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki fel van már testileg és lelkileg készülve az ősz „várva várt” megfázásaira. Ebben az időszakban felkerekednek a kórokozók és előszeretettel betegítik meg az arra hajlamos embereket.

megfazasVan azonban pár olyan megoldás, ami lecsökkentheti a kéthetes ágyban ücsörgést. Igen! Legalább két hetet kellene az ágybak kuksoljunk, azért, hogy kollégáinkat és minden ismerősünket meg ne betegítsük!

1. Cink

Nemcsak reklám, hogy a cink segít a megfázás leküzdésében. Ugyanis az étrend kiegészítő szedése hűléses időszakban csökkentheti a betegség időtartamát és súlyosságát.

2. Zen

A belső béke megtalálása az őszi és tavaszi periódusban talán a legfontosabb. Az immunrendszerünk tükörként funkciónál a lelkünk és a testünk védelmi rendszere közt. Ugyanis a stressz nagyban csökkenti az immunrendszer aktivitását és védekező képességét.

3. Víz

A víz fokozott bevitele hidratálja a szervezetet, hígítja a nyákot, és könnyebben ürül az orrunkban felgyűlt váladék.

4. Gargalizálás

A sós vízzel való gargalizálás nagyon előnyösen hat a száj patogén baktériumflórájának az eltávolításában.

5. Probiotikum

A legújabb kutatások alapján 4-6 nappal csökkenti a rendszeres probiotikum fogyasztása a megfázás időtartamát. Azonban ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba se a probiotikumok fogyasztását.

orrfuvas-megfazas

6. Gyógynövények

Rengeteg olyan gyógynövény van, ami előnyösen hat a megfázás ellen. Ezeket teában vagy különböző készítmények formájában fogyasztva elérhetjük a megfelelő hatást.

7. D-vitamin

Szintén felelős az immunrendszer megfelelő működéséért a D-vitamin is. A problémás időszakban ha figyelünk arra, hogy több jusson a szervezetünkbe, akkor könnyedén átsétálhatunk a megfázáson.

8. Pihenés

A gyógyulás talán legfontosabb összetevője a pihenés. Ugyanis sok esetben nem elegendő a gyógyszerek meg egyéb módszerek a megfázás teljes leküzdésére. Legalább egy hétre meg kellene álljunk és pihentessük szervezetünket.

9. Fokhagyma

Egyre több információt tudunk meg a fokhagymáról. A legfontosabb mind a mai napig az antibiotikus hatása, ami egyedülálló. Ha kivesszük a pihenésre és regenerálódásra szánt egy hetet a munkahelyünkről, akkor fogyaszthatunk bátran napi rendszerességgel fokhagymát.

10. Alvás

A pihenés mellett a másik fontos mozzanat az alvás. Alvás alatt tud az immunrendszerünk a legjobban regenerálódni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek