Lélektár10 jele annak, hogy jó úton halad az érzelmi gyógyulásod!

10 jele annak, hogy jó úton halad az érzelmi gyógyulásod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha jártál már rendszeresen pszichológushoz, elkerülhetetlenül felmerült benned a kérdés: „Vajon megfelelő számomra ez a terápia és biztosan meghozza az erőfeszítésem a várt eredményeket?” A terápiák során fontos a megfigyelés és az elért eredmények folyamatos rögzítése és értékelése.

De honnan tudhatjuk biztosan, hogy az adott terápia működik-e számunkra? Nos, vannak bizonyos egyértelmű jelek, melyek segíthetnek bennünket a válasz megtalálásában! Azzal azonban tisztában kell lennünk, hogy a mentális egészség kényes részét képezi az életünknek, és minden egyes személy más és más ritmusban képes feldolgozni és kezelni a felmerülő problémákat.

Mégis akkor honnan tudhatjuk, hogy az általunk választott terápia működik-e számunkra? Az alábbiakban bemutatunk 10 egyértelműen erre utaló jelt!

Ezt már olvastad? 20 fájdalom a testben, melyek mindegyike egy-egy sajátos lelkiállapotból fakad!

1. Megszűnsz tagadni az érzéseidet és az állapotodat!

Megérted, hogy negatív érzelmek gyötörnek, és nem igyekszel menekülni többet előlük. Elfogadod őket, tudatában vagy ezeknek az érzelmeknek és igyekszel megtalálni az okukat, és helyén kezelni őket.

2. Felállítottad saját határértékeidet, és ezeket szem előtt is tartod!

Már nem függsz annyira más emberektől. Tudod, mit akarsz és tiszteled magadat, még akkor is, ha néha ez azt jelenti, hogy visszautasítod a barátaidat vagy a hozzátartozóidat.

3. Nem reagálsz olyan intenzitással a téged zavaró dolgokra!

Ha a terápiát megelőzően könnyen feldühödtél a számodra kellemetlen ingerekre, most a nyugalom jellemez téged. A kellemetlen helyzeteket képes vagy tapintattal és szorongás nélkül kezelni.

4. Megértőbb vagy saját magaddal szemben!

Nem ítélkezel már olyan keményen, mint annak előtte. Még ha hibázol is, tudod, hogy ezek mind a te fejlődésedet segítik elő hosszú távon.

5. Mindig tudatában vagy annak, hogy a megoldás a te kezedben van!

A múltban a bonyolult helyzetek pánikot váltottak ki belőled és mindig mástól vártad a kialakult helyzet megoldását. Most már tudatában vagy annak, hogy te döntöd el azt, milyen mértékben engeded magad befolyásolni az adott helyzet által.

Ezt már olvastad? 10 jel, ami azt mutatja, hogy el vagy fáradva lelkileg!

6. Elsajátítottad a problémákkal való megküzdési mechanizmusokat!

A terápia megtanít számodra új módszereket, melyekkel képes leszel kezelni a felmerülő problémákat. Ha téged is meglep az a tény, hogy a régen szokásos kétségbeesés helyett, most ezeket az új módszereket használod, akkor minden bizonnyal jó úton jársz a gyógyulás tekintetében.

7. Tiszteletben tartod önmagad és a saját testedet!

Nem hanyagolod el magad, figyelsz az egészséges és kiegyensúlyozott étrend, valamint a rendszeres testmozgás követésére.

8. Olyan emberekkel veszed körül magad, akiktől van mit tanulnod!

Mostanra már képes voltál feladni a számodra ártó emberi kapcsolataidat. Új barátokat kerestél, akik képesek inspirálni és motiválni téged a mindennapokban, hogy a legjobbat tudd kihozni önmagadból.

9. Sokat pihensz!

Sikerült kialakítanod egy stabil alvási programot, és már nem gyötörnek nyomasztó gondolatok, melyek nem engedtek pihenni az előtt. Így reggelente sokkal frissebbnek és energikusabbnak érzed magad, mint annak előtte.

10. Időt engedsz önmagadnak a gyógyulásra!

Bár sokkal jobban érzed magad, mint a terápia kezdetén, még mindig időt és erőforrásokat biztosítasz a személyes fejlődésed számára. Tudod, hogy a mentális egészség egy végtelen utazás, és igyekszel mindent ügy megélni, hogy levonhasd belőle a magad számára a szükséges tanulságokat.

Ezt már olvastad? A legnagyobb lelki traumák egyike a megalázás átélése!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek