A kosztümös, szerelmes, romantikus, szórakoztató filmeket azért imádja mindenki, mert nosztalgiát ébresztenek, megszépítik az emlékeket, visszarepítenek az időbe, amikor minden nyugodtabbnak, biztonságosabbnak tűnt. Lássuk most ezt a 10 filmet!

1. W.E. – Országomat egy nőért

A filmet Madonna rendezte, amely két furcsa románcról szól. Az első szerelmi történet VIII. Edward brit király és az elvált amerikai nő, Wallis Simpson kapcsolatát mutatja be, a második románc pedig egy férjnél lévő nő és egy orosz biztonsági őr között szövődik.

Sok izgalmat tartogat mindkét szerelmi szál.

2. Kilenc

Daniel Day-Lewis alakítja a világhírű olasz rendező, Guido Contini-t, aki szakmai és magánéleti válságba jutott. Nem is csoda, hiszen nem könnyű megtalálnia a harmóniát a felesége (Marion Cottilard), szeretője (Penelopé Cruz), múzsája (Nicole Kidman), jelmeztervezője és bizalmasa (Judi Dench), az amerikai divatújságíró (Kate Hudson), ifjúkori szerelme (Fergie) és az édesanyja között, akit nem más, mint Sophia Loren jelenít meg.

3. A nagy Gatsby

Amerika egyik fénykora a 1920-as években volt, mikor minden szórakozóhelyről a dzsessz muzsika szűrődött ki, laza erkölcsök voltak divatban, és mindenki úgy érezte, hogy korlátlan lehetőségek vannak minden téren. Egy kezdő író sincs ezzel másképp: Nick Carraway New Yorkba utazik, hogy karriert építsen. Ekkor találkozik és kerül közelebbi kapcsolatba a titokzatos milliomossal, Jay Gatsby-vel, és annak unokatestvérével, a szépséges Daisy-vel. És ekkor nyer bepillantást először Nick a szupergazdag emberek fényűző, de érzelmileg kiüresedett életébe.

https://www.youtube.com/watch?v=eC0L42bCXXo

4. A szabadság útjai

Ismét egy filmvásznon láthatjuk Kate Winslet-et és Leonardo DiCaprio-t. A fiatal házaspár a kertvárosi környezetben egyre középszerűvé válik, amitől mindig is rettegtek. A nő Párizsban szeretne új életet kezdeni, de mikor konkrétan dönteniük kellene, pánikba esnek.

5. A szerelem határai

Ez a film a híres walesi költő, Dylean Thomas életének azon szakaszát mutatja be, amikor két nő között őrlődött. Mikor a németek Londont bombázzák, Dylan egy bárban találkozik gyerekkori szerelmével, Vera Philips-szel, aki énekesnőként dolgozik. A régi érzelmek felelevenítése nyomán a fiatalok szerelembe esnek. Azonban mikor a férfi bemutatja Verának feleségét, Caitlint, a lány teljesen ledöbben. A feleség tisztában van férje nőügyeivel, és ezidáig nem is foglalkozott azokkal, viszont Verában vetélytársat lát. Érdekesség, hogy két nő enne ellenére mély barátságot köt.

6. Egy lányról

Az angol filmdráma, az 1960-as évek londoni külvárosában élő Jenny életét mutatja be. A fiatal lány jól tanul, és egyetemre készül, szülei nagy örömére. Azonban mikor egy esős nap megismerkedik a harmincas éveiben járó David-el, lassan minden megváltozik, hiszen háttérbe szorul a tanulás, és előtérbe kerül a szórakozás, társasági élet, Párizs és a szerelem is.

7. A stepfordi feleségek

Az EBS tévétársaság legfiatalabb elnöke, Joanna Eberhart élete úgy néz ki tökéletes, hiszen karrierje csúcsán van, a férj imádnivaló és figyelmes, a gyerekek zseniálisak. Egy nap viszont minden összeomlik: a nőt elbocsátják, a házassága meginog, és hirtelen azt sem tudja, hogy gyerekei melyik iskolába járnak. A család elhatározza, hogy új életet kezd, mégpedig a cuki kisvárosban, Stepfordban. Ahol minden tökéletes, a feleségek pedig elragadóak.

8. Vizet az elefántnak

A film az 1920-as években játszódik. A fiatal Jacob állatorvosi iskolába jár, de nem biztos a dolgában, a jövőjében, mígnem találkozik egy vándorcirkusz gyönyörű művésznőjével, Marlenával. Mivel a cirkuszban állatok is vannak, köztük a kezelhetetlen Rosi nevű elefánt, Jacob úgy dönt, hogy csatlakozik a cirkuszhoz. A nő és a fiatal férfi egyre közelebb kerülnek egymáshoz, de Marlena férje, August ezt egyáltalán nem nézi jó szemmel.

9. A segítség

Egy megrázó filmdráma az etnikailag megosztott Amerikáról, ahol a déli államokban a fekete szolgálókat gyakran megalázták a gazdag fehér háziasszonyok. Erről ír könyvet Skeeter, akit Emma Stone alakít. Kezdetben egy cseléd sem akar mesélni a félelmeiről, a megalázó bánásmódról, de végül megtörik a jég.

10. Hitchcock

A hátborzongató filmek atyja, Alferd Hitchcock életét mutatja be film. Az 1899-ben, Londonban született filmrendező szinte megszállottan vonzódott a szőke nőkhöz, azonban mégis egy életen át kitartott felesége, Alma Reville mellett, akivel közösen is alkottak, így a nő nagy hatással volt Hitchcock művészetére.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.