Kuriózum10 emlékeztető, amit minden nőnek észben kellene tartania!

10 emlékeztető, amit minden nőnek észben kellene tartania!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Még ha azt is hisszük, hogy az élet megedzett és erősek vagyunk, mindig lesznek olyan gyengébb pillanataink, amikor szükségünk lesz pár bátorító gondolatra. Ilyenkor jó ha pozitív kijelentésekkel vesszük körbe magunk, hogy rövid időn belül új erőre kapjunk és helyreálljon az önbecsülésünk és önbizalmunk.

10 emlékeztető, amit minden nőnek észben kellene tartania!
Fotó: Pexels.com

De hogyan is működnek ezek a pozitív kijelentések?

„Az oka annak, hogy ezen pozitív gondolatok kimondásával jobban érezhetjük magunkat az, hogy a verbális kijelentésekkel bevonzzuk a pozitív energiákat, majd az agyi hullámaink azonosulnak ezekhez a pozitív rezgésekhez, ami kémiai változásokat idéznek elő a szervezetben, így szabadítva fel a boldogságért felelős kémiai anyagokat.” – magyarázza Kelly Rudolph hipnoterapeuta és életmód-tanácsadó.

Nőként hangsúlyozottabban szükség van a pozitív töltetű megerősítésekre, mert olykor-olykor hajlamosak lehetünk szürkén látni a világot, ezért lássuk azokat a gondolatokat, melyeket jó, ha észben tartunk:

1. Az önmagaddal való kapcsolatod a legjobb, amid csak lehet

Persze a többi emberrel való kapcsolataid is rendkívül fontosak, mert az életben nélkülözhetetlen a baráti szó, a barátság és a társasági élet, de egyvalaki lesz ott mindig igazán, akire mindig számíthatsz és az nem más, mint te önmagad! Jobban ismered magad bárkinél és tudod mit érdemelsz és mire vagy hivatott.

2. A többi kapcsolataid azon múlnak, hogy önmagaddal milyen viszonyban vagy

A kapcsolataid terén sosem teljesedhetsz ki igazán, ha nem vagy kibékülve önmagaddal.

„Nem önzőség odafigyelni magadra. Törődj magaddal úgy, ahogyan legjobb barátoddal, vagy gyermekeddel törődnél – gyengédséggel, törődéssel és nagy gonddal.” – állítja Deborah Ward.

Ezt már olvastad? 9 virág, ami bevonzza a pozitív energiákat az életedbe!

3. Utazz annyit, amennyit csak tudsz

A pénz, kötelezettségek és az élet is sokszor útjába állhat az utazgatásnak, de ez nem meglepő. De ha van rá anyagi lehetőséged miért ne használnád ki? Fedezz fel új helyeket, ismerkedj új emberekkel és kultúrákkal, mert így szélesedhet a látóköröd, ami mind a lelkedre, mint az egészségedre jó hatást gyakorol.

4. Becsüld meg és erősítsd meg a női kapcsolataidat

A média és a közösségi felületek is egyre inkább azt akarják belénk sulykolni, hogy nő és nő között nem lehet igaz barátság, mert folyton csak az irigység és a versengés él kettejük között. Pedig ez egyáltalán nem igaz. A női kapcsolatokat erősíteni és ápolni kell, mert ki nyújthat nagyobb támasz, mint egy női társad?

5. A megrögzött pasi keresés helyett tűnődj inkább el azon, hogy mi is fontos számodra egy kapcsolatban

Ha hosszú időn keresztül keresgélünk egy pár után, akkor a végén már bárkivel képesek vagyunk beérni, csak legyen már valaki mellettünk, akit a párunknak mondhatunk. Ne hozz döntést elhamarkodottan és ne ugorj fejest egy kapcsolatba csak azért, hogy ne légy egyedül.

6. Szembesítsd magad az egyedülléttel

Egyedül maradni önmagunkkal elég ijesztőnek tűnhet, és a legtöbb ember rövid időn belül be is pánikol ettől, de ne hagyd, hogy ez átvegye az irányítást az életed felett. Nézz szembe az egyedülléttel, birkózz meg vele és onnantól képes leszel egy boldogabb életre is akár.

Ezt mér olvastad? 7 szupererős pozitív emberi képesség, amely megváltoztathatja a világot!

7. A húszas éveid képezik az alapját az egész életednek

Lehet, hogy most még nem érzed, de ez egy rendkívül fontos időszak. A húszas éveid alatt hinted el azokat a magokat, amiket később majd le fogsz aratni. Itt még tapasztalhatsz, próbálkozhatsz.

8. Ne keresd a „nagy őt”, mert még a végén egy olyas valaki mellett kötsz ki, aki mellett nem kellene

Kétségbeesésből, vagy elszomorodásból sose vágj bele egy kapcsolatba, ez aranyszabály. Mindenkinek van egy pár szánva, csak légy türelemmel, addig tapasztalj, de ne kötelezd el magad, amíg ténylegesen úgy nem érzed, hogy emellett az ember mellett érdemes volna lekomolyodni.

9. Annyi emberrel találkozz, amennyivel akarsz

Menj, randizz, ismerkedj, és ne törődj azzal, hogy a többi ember mit gondol. Ne a társadalmi elvárásoknak élj, hanem magadnak.

10. Csinálj dolgokat egyedül is

Menj el egyedül egy étterembe vacsorázni, vagy moziba. Amikor egyedül teszel dolgokat sokkal inkább át tudod érezni a történéseket, mintha a barátaiddal, vagy más emberekkel tennéd.

Ezekkel az apró emlékeztetőkkel egy sokkal teljesebb életet hozhatsz létre. Ne próbálj mások elvárásainak megfelelni, azzal foglalkozz, és azt csináld, ami neked a legjobb!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek