Lélektár10 egyszerű zen szabály, ami szó szerint megváltoztathatja az életedet

10 egyszerű zen szabály, ami szó szerint megváltoztathatja az életedet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A zen olyasmi, amit mindenkinek meg kellene tapasztalnia legalább egyszer az életben. A zen buddhizmus, vallási meggyőződésedtől függetlenül, nagyon érdekes lehet: a hangsúly a meditációra kerül, míg a hagyományos buddhizmus inkább az intuícióra koncentrál.

Akár buddhista vagy, akár az egyetemes tudást, bölcsességet keresed, vagy csak egy módját annak, hogy találhatnál rá a békére és boldogságra az életben, az alábbi lista nagy segítségedre lehet ebben.

Ezek a zen szabályok szó szerint megváltoztathatják az életedet:

1. Alvás

Az alvás életünk nélkülözhetetlen része. Alvás nélkül a szervezetünk nem tud megfelelően működni.

2. Együttérzés

Először is tudnod kell megbocsátani önmagadnak, és meg kell találnod a lelki békédet. Végül is, te is csak ember vagy. Az együttérzés segít, hogy mindig meglásd az alapvető jót az emberekben, és ez még akkor is segíthet, amikor nem érted, miért cselekednek úgy mások, ahogy.

3. Szerénység

Nem szabad hagynunk, hogy a büszkeségünk és az egónk vegyék át az irányítást, és túlragyogják azt a képességünket, hogy jót tehetünk ezen a világon. Az élet egyaránt adhat és el is vehet.

4. Gondolkodás

Nem kell mindent túlgondolni. Ne engedd az elmédnek, hogy folyton elkalandozzon, és túlgondolja a dolgokat, mert így magával ragad az ár, és nem találsz békére.

5. Rohanás

Nem kell kapkodni. Ne siess el semmit. Ha sietsz, sokkal több hibát fogsz elkövetni.

6. Időzítés

Minden az időzítésen múlik. Mindennek megvan a megfelelő ideje, ne erőltesd a dolgokat, azzal általában csak rontasz a helyzeten.

7. Múlt

Ne bánkódj olyasmin, amin már nem tudsz változtatni. A múltad nem határoz meg téged, de erősebbé, bölcsebbé és jobbá tehet.

8. Meditáció

A meditáció jót tesz az elmének, a testnek és a léleknek. Segít, hogy megtisztítsd az elméd, és rátalálj a belső békére.

9. Adakozás

Az élet egy állandó adok-kapok játék. De nem anyagi jellegű ajándékra kell gondolni, a legjobb ajándék, amit adhatunk a szeretetünk, a jelenlétünk és az együttérzésünk.

10. A pillanat

Élj mindig a jelen pillanatban, mert a holnap soha nem biztos ígéret. Élvezd életed minden egyes pillanatát úgy, mintha az lenne az utolsó. Tedd meg mindazt, amiről tudod, hogy megbánnád, hogy elszalasztottad, ha meghalnál.

Távolítsd el ezt a 3 mérgező dolgot az életedből:

  • Kapzsiság, gyűlölet, káprázat

Ez a 3 dolog felelős a legtöbb fájdalomért és szenvedésért az életben. Nélkülük békére és örömre lelhetünk.

Változtasd meg magad, változtasd meg a világot!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek