Kuriózum10 dolog, amit jobb, ha nem hozol szóba első randin

10 dolog, amit jobb, ha nem hozol szóba első randin

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindenki életében már történtek félresikerült randik, amikor akárhogy is próbáltuk helyrehozni a kellemetlenné vált beszélgetést, már nem találtunk rá újra a közös hangra.

10 dolog, amit jobb, ha nem hozol szóba első randin

De mi vihet közelebb kiszemeltünkhöz, melyek azok a témák, amelyeket érintve gyorsabban alakíthatjuk ki a kapcsolatot, és melyek azok dolgok, amelyeket jobb ha kerülünk?

Bizony érdemes egyes témákat nagyívben kikerülni első randi alkalmával, hogy megelőzzük a feszengést, a kellemetlenségeket és a kínos csend fellépését, ezért most következzen az a 10 tabu téma/szó, amit jobb, ha mellőzünk az első találkozás napján.

1. „Lehet”

Ha többek között ezzel a szóval indítod a beszélgetéseid, akkor azt a képet fested magadról, hogy bizonytalanságod miatt képtelen vagy a döntések meghozatalára. A „lehet” szó megannyi kételyt ébreszthet leendő partneredben, ami elbizonytalaníthatja veled kapcsolatban. Ha voltál már ilyen helyzetben, akkor neked egy erős egyéniségű és határozott párra van szükséged, aki biztos pont lehet a közös életetek tekintetében.

2. Szakítás

Senki sem szívesen hallgatja végig egy első randi alkalmával, hogy a szemben ülő embernek milyen viszonyai voltak előtted. Hidd el, nem kíváncsiak arra, hogy hogyan is történt a szakításod, vagy mi sodort éppen ebbe a helyzetbe. A legjobb, ha kerülöd a drámai megnyilvánulásokat az első pár alkalommal.

3. Az exed

A volt kedvesünk a múltunk részét képezi, ami azt jeleni, hogy ott is kell őt hagyni. Ne emlékeztessen folyton minden rá. Ha lehet ne hozd szóba, főleg ne hasonlítgasd a leendő partneredet az exedhez. A túl sok összehasonlítgatás azt jelzi, hogy bármennyire is próbálkozol, mégsem léptél túl rajta.

4. „Rád kerestem az interneten”

Persze leellenőrizni, hogy az illető kicsoda és hány éves, hol és stb. teljesen természetes dolog, de ne mond el ezt így nyíltan a szemébe, mert megijesztheti. Főleg ne mondj olyan adatokat el, amit csak nagyon alapos „hacker műveletek” után tudhattál meg, mert még a végén szociopatának tűnhetsz. Hagyd, hogy szépen lassan saját magától mondja el az információkat.

5. Menstruáció

Habár elég szabadelvű társadalomban élünk, mégis ez elég intim és személyes dolog, amit nem feltétlenül az első randi alkalmával kell megbeszélni, sőt a második, sem a harmadik alkalmával sem.

6. Adósságok

A pénzügyi helyzet is igen személyes téma, főleg ha adósságaid is vannak, az még problémásabb helyzet, mivel elég sok mindent elárul rólad. Mivel az a személy, akivel éppen ismerkedsz még nem ismer eléggé, akár félre is értelmezhet téged a pénzügyi helyzeted hallatán.

7. Gyerekek

Első randi alkalmával rákérdezni, hogy mégis hány gyereket tervez a leendő partnered a jövőben igencsak rémisztő. Még el sem csattant az első csók, ezért lassíts le! Ha szóba hozod a gyerekvállalást a légkör sokkal feszültebbé válik és lehet, hogy fejvesztve el menekül.

8. Szingliség

Egy randin épp arról beszélni, hogy mennyire is élvezed a szingli létet nem a legbölcsebb dolog, mert komolytalannak és megbízhatatlannak állít be.

9. Ne viselkedj lelki terapeutaként!

Mindannyian átesünk életünk során egy-két nehezebb időszakon, de ezt nem az első randi alkalmával kell megvitatni. Te se zúdítsd rá a lelki sérüléseidet, és neki se hagyd, hogy „lelki szemetesként” tekintsen rád.

Igaz, hogy mindenki nagyon izgul egy-egy új randi alkalmával, de ha ezekre odafigyelsz jóval nagyobb esélyekkel indulsz és azért sem kell aggódj, hogy kellemetlen helyzetbe kevered saját magad, és a másik embert is. Próbáld megtalálni az egyensúlyt aközött, hogy menyit árulsz el, és mennyit tartasz meg önmagadról.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek