A Detroitban élő Lisa Schmidt párkapcsolat és életmód tanácsadó, blogger. Olyan tanácsokkal szolgál, amelyre érdemes odafigyelni. Ilyen az alábbi 10 dolog is, ami azután történik, miután szüleink eltávoznak a földi létből.

10 dolog, ami örökre megváltozott a szüleim halála után!

A szülő-gyerek kapcsolat a feltétel nélküli szeretetre épül. Lisa Schmidt a személyes történetét foglalja össze 10 pontban, ez változik meg az életünkben, ha már szüleink nem lesznek többé velünk.

“Azt hiszem sehogy sem lehet felkészülni a szüleink halálára. Hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy már nincsenek ott mellettünk, magukkal vitték a bölcsességüket. Az én szüleimet két év különbséggel vesztettem el. Édesanyám hirtelen, édesapám pedig egy gyors lefolyású rák következtében ment el. Anyám belelátott a lelkembe, megtanított arra, hogy mit jelent embernek, empatikusnak lenni. Apám pedig a család szarkasztikus humoristája volt, aki percek alatt képes volt megbocsátani.” – mondta Lisa.

Lássuk mi az a 10 dolog, ami megváltozik szüleink távozása után:

1. A telefonom mindig a közelben van, még akkor is amikor alszom, mert legutóbb, amikor anyám hívott, nem volt velem, így elmulasztottam fogadni a hívását.

2. Anyám halála után testileg is beteg lettem, hat hónapig szenvedtem, sokszor hánytam is.

3. A szüleim halálával a családunk kissé szétszakadt. Rám ruházták a feladatot, hogy egyben tartsam a szálakat, ezért meg is teszek minden tőlem telhetőt.

4. Nagyon mérges vagyok, hogy a fiam már nem tudja meg, hogy milyen fantasztikus nagyszülei lettek volna. Apámat imádta volna, és ő is az unokáját.

5. Nem cserélnék velük semmi pénzért, de mégis úgy érzem, hogy könnyebb lenne meghalni, mint kibírni a hiányukat.

6. Senki se szidja a szüleit előttem. Az én szüleim nem élnek, ezért mindenkit arra kérek, hogy fogja be a száját, és gondoljon bele a helyzetembe, érezze át, amit én érzek.

7. Olyan érzés, mintha az özvegyek klubjába tartoznál, ahova sosem szerettél volna belépni. Vajon mikor adhatom vissza a tagsági kártyámat?

8. Csak azok az emberek érthetnek meg igazán, akik szintén elvesztették a szüleiket. Nekik nem kell magyarázkodni.

9. Az élet valóban tovább halad, de a sebek évek múltán is felszakadnak, néha olyan érzés keletkezik bennünk, mintha tegnap lett volna a temetésük.

10. Amikor azt látom, hogy egy barátom, vagy egy idegen az utcán, az édesanyjával, édesapjával sétál, elfog az irigység. Mert én már nem mehetek el velük vacsorázni, nem lehetnek ott a gyerekem keresztelőjén, és a többi fontos életeseményen. Az életem már sosem lesz olyan, mint régen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.