Lélektár10 dolog, ami közös a boldogtalan emberekben

10 dolog, ami közös a boldogtalan emberekben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian boldogok szeretnénk lenni, ki így, ki úgy. Minden nap azon fáradozunk, hogy megtaláljuk azt a kis dolgot, ami boldoggá tesz. Sokaknak ez nem sikerül. Nap mint nap hibákat követnek el, a boldogság pedig már csak az alagút végén lévő kialvó fényként jellemezhető életükben.

boldogtalan-no

Eldöntötted, hogy megtalálod a békét? Eldöntötted, hogy felkutatod azt a belső erőforrást, amelyről tudod, hogy létezik? Az élet egy utazás, csak rajtunk múlik, hogy megtaláljuk a boldogsághoz vezető utat vagy nem. A boldogtalan emberek mindegyikében van valami közös. Ha a békét, egyensúlyt, boldogságot keresed az életben ezt semmiképpen NE csináld:

1. Utálják a munkájukat

Legtöbben nyolc órát dolgozunk, vannak akik napi tizenkettőt, vagy még többet. Ha utálod a munkád, akkor az életed utálod, éppen amiatt, hogy rengeteget dolgozol egy olyan munkahelyen, amit ki nem állhatsz. Ami még rosszabb, sokszor hazavisszük a mérgünket, a sok frusztráció és elégedetlenség otthon tetőzik. Nem mondom azt, hogy még ma mondj fel a munkahelyeden. Ellenben, tekints végig az életeden. Miért nem szereted a munkád? Mi hiányzik? Problémád van a főnököddel vagy a céggel? Hiányzik a szenvedély? Miben vagy jó? Szánj egy kis időt ezen kérdések megválaszolására.

2. Mindig a pénz miatt aggódnak

Kutatások bebizonyították, hogy a gazdagság nem tesz boldoggá. A Princeton Egyetem kutatása szerint a sok pénz nem jelent feltétlenül boldogságot. Az számít igazán, hogy könnyedén ki tudd fizetni a számlákat, és félre tudj tenni némi pénzt anélkül, hogy aggodalmaskodnál. Másképp nézve pedig az anyagi biztonság hiánya boldogtalanná tesz bennünket. Túl sokat költekezel? Miről tudnál lemondani? Mennyire tudnád lecsökkenteni életszínvonalad, hogy megengedj több mindent magadnak? Nincs könnyű kérdés, de ez is hozzá tartozik az utazáshoz.

unatkozo-no

3. Nincs egyetlen hobbijuk sem

A boldogság szorosan kapcsolódik az aktivitás szintjéhez. Tenned kell valamit, hogy jól érezd maga. Mit szólsz a jógához, biciklizéshez, úszáshoz, kocogáshoz, vagy akár a fegyencedzéshez? A boldogság azzal is összekapcsolható, hogy azt csinálsz, amit szeretsz. Bevallom, amióta nekifogtam a fegyencedzésnek sokkal jobban érzem magam, motivált vagyok és van célom.

4. Elkalandozó gondolatok

Az emberek nagytöbbsége ébrenlétének felében teljesen másra gondol, mint amit csinál, ez pedig rossz közérzetet adhat. Minél jobban rá tudsz koncentrálni arra, amit csinálsz, annál boldogabb vagy. Meditáció segítségével megtanulhatod, hogy a jelenre koncentrálj, így azt az életet élheted, amire vágysz.

ingazas

5. Hosszú távolságok között ingáznak

Ha minden nap hosszú távolságokat kell megtenned ez valóban kihathat közérzetedre. Mennyi időt töltesz életedből az ingázásra? Ez sajnos a párkapcsolatokra is kihat. Egy svéd kutatás nemrég kimutatta, hogy azok az emberek, akik gyakran és nagy távolságok között ingáznak, sokkal gyakrabban vállnak el.

6. Úgy gondolod a „Dolgok” boldoggá tehetnek

A boldogtalan emberek sokat fogyasztanak, legyen szó alkoholról, ételről vagy akár vásárlásról. A probléma viszont ott van, hogy a boldogság nem megvásárolható, az belülről fakad. A vágyak kielégítése csupán időleges boldogsághoz vezet.

7. Egyedül érzik magukat

A kapcsolatok ápolása az egészségre és a boldogságra is kihatnak. És ez nem azt jelenti, hogy csupán a közösségi oldalakon kell népszerűnek lenned. Sajnos a legtöbben napjainkban a számítógépet tekintjük a legjobb barátunknak. Egyedülálló vagy sem, házas vagy sem, mindenkinek szüksége van barátokra.

8. Nem szeretik a városukat

Ha valaki azt mondja „Utálom ezt a várost!”, biztos lehetsz benne, hogy nem valami boldog ember. Hányszor hallottad már ezt másoktól? Vagy éppen magadtól? Lépj egyet hátra és gondolkozz el, miért érzed mindezt? Végy egy újságot és keress egy programot, vagy éppen látogass meg egy új helyet. Ki mondta, hogy az egész életedet ugyan azon a helyen kell leélned?

nyakorv

9. Nincs háziállatuk

Egy új tanulmány szerint a háziállat támogatást és feltétel nélküli szeretet hoz a lakásba, ugyanakkor nem töri ketté az emberi kapcsolatokat. Ha még nincs házi kedvenced most itt az ideje hogy fogadj örökbe egy kutyát vagy macskát.

10. Nem szeretik önmagukat

Ha optimistán látod az életet és minden percét élvezed a tanulási folyamatnak, boldog ember lehetsz. Akkor leszünk boldogok, ha igazán megtanuljuk elfogadni magunkat. Ha megnyitjuk a szívünket, megtaláljuk a békét is, de a béke előbb benned kezdődik. Ha nem szereted magad, sosem leszel boldog. Tanuld meg szeretni magad, megérdemled.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek