A láthatatlan vörös madzag, amely egy életre összeköti két emberi sorsot!

Biztosan te is hallottad már azt a kifejezést, hogy lelki társak, akiket egy láthatatlan sors kötelék, madzag kapcsol össze, kiegészítve a feleket egészekké.

A láthatatlan vörös madzag, amely egy életre összeköti két emberi sorsot!

Fotó: rebelcircus.com

A legenda úgy tartja, hogy ezen láthatatlan vékony madzag, akkor sem szakad el, ha az illető két személy egymástól több száz, vagy ezer kilométeres távolságra van, és teljesen más körülmények között él.

A Dél-Kelet Ázsiából származó legenda szerint a láthatatlan madzag, ami összeköti a két embert, vörös színű, ami a romantika, a szenvedély, az összetartozás színe. Az istenek a két embert a bokájuknál kötötték össze, így azok lelkei előbb, vagy utóbb találkoztak és kialakult a lelki társ kapcsolat közöttük.

Egy olyan történet is kapcsolódik a vörös színű madzagokhoz, ami egy kisfiúról szól. Történt ugyanis, hogy egy kisfiú, sétálva az utcán találkozott egy öregemberrel, aki éppen egy könyvet lapozott. A fiú megkérdezte, hogy mit olvas, a bácsi azt válaszolta, hogy egy könyvet, amely a házasságról szól.

– Figyelj csak, egy napon te is meg fogsz házasodni, mégpedig azt a lányt fogod feleségül venni, ott ni – szólt a bácsi a fiúhoz, rámutatva a copfos kislányra. Ez viszont nem tetszett a gyereknek, így fogott egy kavicsot, odafutott a lányhoz és homlokon dobta.

Jó pár év eltelt az eset óta, a fiú a város legszebb lányát vette feleségül. Az esküvő napján viszont észrevette, hogy az ara homlokán van egy sebhely. Mikor megkérdezte, hogy azt mi okozta, a lány úgy felelt, gyerekkorában egy dühös fiú odaszaladt hozzá, és egy kaviccsal meghajította.

Mi a tanulság ebből? Bárhogy is menekülj a sorsod elől, a láthatatlan madzag mindig összeköt egy másik emberrel.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy az Instagrammon.


Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot is.
Comments Closed

Top