OtthonZöld tippek lakásod lehűtésére

Zöld tippek lakásod lehűtésére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha neked is olyan a lakásod, hogy nyáron eléri éjszaka akár a 30 Celsius fokot is, akkor szükséged lehet néhány jó tanácsra, hogy ne kelljen egy vagyont költeni minden hónapban a kellemesen hűvös lakásra.

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

1. Használj mennyezeti ventilátort

A mennyezeti ventilátorok remek megoldásnak bizonyulnak a hűs levegő forgatásában. Reggel, mikor még hűvös kint a levegő, nyisd ki az ajtókat és ablakokat, még ha napközben légkondit is használsz, és kapcsold be a ventilátort, hogy a kintről jövő hűvösséget forgassa körbe a lakásban.

2. Sötétítsd be napközben az ablakokat

Napközben, mikor tűz a nap, egy egyszerű sötétítő segíthet az égető napsugarak távoltartásában és így valamelyest hűvös levegőt biztosít otthonodban. Azt sem illik elfelejteni, hogy a nemcsak a keleti ablakok, hanem a nyugatiak is felmelegítik a szobát, ugyanis a nagy nyári hőségben a délutánok a legmelegebbek.

3. Fontold meg, mikor használod a háztartási gépeket

Nem árt megfontolni, hogy azokat a háztartási gépeket, melyek hőt fejlesztenek, főleg a sütés-főzés esetén, megfontoltan használjuk. Leginkább akkor érdemes használatba helyezni őket, mikor hűvösebb az idő… vagy kora reggel vagy késő este.

4. Szigeteld le a tetőt

Ha leszigeteled a mennyezeted vagy a padlást, akkor sikerülhet megőrizni kissé a könnyen megszökő hideget.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek