KoktélWim Hof „a jégember" története: a férfi egyedül nevelte fel négy gyermekét...

Wim Hof „a jégember” története: a férfi egyedül nevelte fel négy gyermekét miután felesége öngyilkos lett

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Wim Hof-t becenevén „Jégembernek” is hívják, mivel képes elviselni a nagyon alacsony hőmérsékletet és irányítani idegrendszerét. A híres dán férfi, nem kevesebb, mint 21 világrekordot tart, köztük azt, mely során 1 óra 52 percig volt képes a jégen állni.

Alig két nap alatt rövidnadrágban feljutott a Kilimandzsáró tetejére, és ugyanezt megtanította egy 27 fős csoportnak is. Ugyancsak rövidnadrágban mászta meg az Everestet, és ugyanebben a szerelésében futott félmaratoni távot Finnországban, -20 fokos hidegben. Ezek után átment a másik végletbe, és ivóvíz nélkül teljes maratont futott a Namíbiai-sivatagban.

A legtöbb ember hipotermiás sokkot kapna hasonló helyzetekben, és fájdalmat szenvedne ilyen extrém körülmények között. Az emberi testben ugyanis, az alacsony hőmérséklet hatására a végtagokban lassulni kezd a vérkeringés, hogy az összes vért átirányíthassa a létfontosságú szervekbe. Az ő esetében azonban nem ez a jellemző. Hof testhőmérséklete akkor sem csökken, ha jégkockákkal teli hordóban tölt el egy bizonyos időt.

Valami elképesztő történt 2008-ban, amikor a Minnesotai Egyetem tudósai rendkívül hideg vízbe merítették Wim-t, hogy ellenőrizzék a pulzusát és a szívműködését.

„Wim esetében a test természetes reakciója az adott sokkra egyszerűen nem létezett.” – mondta az egyik kutató az ABC News-nek. Hogyan sikerül Wim Hofnak ilyen teljesítményt nyújtania, és mindenekelőtt mi határozta meg ezt az egyedülálló képességét?

Wim feleségének halála súlyos depresszióba sodorta az özvegyen maradt férfit. Hofnak azonban akkor már négy gyermeke volt, és rájött, hogy értük muszáj tovább küzdenie. A trauma túlélése érdekében, az általa megkezdett kísérletek enyhítették a depresszió tüneteit, és segítettek elfogadni élete tragédiáját. Felesége 1995-ben saját kezével vetett véget az életének, súlyos helyzetben hagyva férjét és a négy gyermekét.

„A szomorúság rendkívül nagy kiváltó ok lehet.” – mondta a férfi a VICE-nak. „Békét találtam a légzőgyakorlataimban és az alacsony hőmérsékleten történő úszásban.” – tette hozzá. „Segítenem kellett a gyermekeimnek, hogy itt lehessek értük.” – tette hozzá egy dokumentumfilmben.

„Úgy érzed, mintha egy nagy fekete lyuk lenne benned, a szíved összetört és nem is tudod, miért, de a mindennapi életet sem vagy képes élni tovább… de a gyermekeim arra késztettek, hogy menjek, menjek tovább. Túl kellett élnem, ami velem történt, és a természet meggyógyította sebeimet. A hideg, közvetlen megértést adott a mély légzésről, és megtanított arra, hogyan gyógyítsam meg tépett szívemet.” – mondta a férfi.

Elképesztő módon Wim Hof úgy véli, hogy bárki megteheti, amit ő megtett. Azt állítja, hogy olyan hihetetlen potenciált fedezett fel, amely minden emberi testben ott rejlik. Ennek bizonyítására másoknak is tovább adta technikáját. Wim módszere a meditáció és a légzési gyakorlatok kombinációja, amelyek elsajátítása után, szuper erejűnek érezhetjük magunkat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek