Walt Disney élettörténete és az a mód, ahogy végül sikerült megvalósítania az álmait, azt bizonyítják, hogy a sikerhez vezető út soha nem könnyű, és nincsenek rajta rövidítések.

Nehéz lehet elhinni, de az ember, akit ma művészi látásmódjáról és kreativitásáról ismerünk, azért veszítette el az első állását egy magazin illusztrátoraként, mert állítólag „hiányzott belőle a kreativitás”. De Walt Disney nem hagyta, hogy ez az útjába álljon, és a története azt bizonyítja, hogy mindannyian megvalósíthatjuk az álmainkat, ha elég keményen megdolgozunk értük.

Úgy gondoljuk, azok az emberek, akik nem engedik, hogy a körülmények megakadályozzák őket álmaik elérésében, mindenképpen tiszteletet érdemelnek, és Walt Disney sikertörténete bárkit arra ösztönözhet, hogy soha ne adja fel, és ne mondjon le az álmairól.

1. Nagyon fiatalon megtanulta elérni a céljait

Nem sokan tudják ezt róla, de Walt Disney rendkívül hazafias volt, és már 16 évesen szeretett volna katonai szolgálatba lépni. Mivel még túl fiatal volt, a hadsereg visszautasította. De Walt nem adta fel, és elkövetett egy kis hamisítást: a születési évét 1901-ről 1900-ra módosította. Ez lehetővé tette számára, hogy felvegyék a Vöröskereszthez, és így egy évet Franciaországban tölthetett, ahol mentőautót vezetett.

2. Azzal foglalkozott, amit szeretett

Walt Disney már gyerekkorában is imádott rajzolni. Rajzolt, festett, és képeket adott el a szomszédoknak és a rokonoknak. Az iskolában fényképeket készített, és az iskolai lapnál is közreműködött, karikaturistaként. Emellett képregény rajzolást is tanult, és abban reménykedett, hogy elhelyezkedhet valahol illusztrátorként.

3. Nem hagyta, hogy az akadályok az útjába álljanak

19 éves korában legjobb barátja, Ub Iwerks, közreműködésével megnyitotta az első stúdióját. A vállalkozás nem vonzott elég ügyfelet, és alig egy hónap után csődbe ment. De Disney távol állt attól, hogy feladja, és nem sokkal később megnyitotta második vállalkozását, amely Laugh-O-Grams néven rövid rajzfilmeket készített. Bár második cége is csődbe ment, Disney továbbra is úgy gondolta, csak akkor érhet el sikert, ha hisz az álmaiban.

4. Tanult a kudarcaiból

1923-ban Disney Hollywoodba költözött, és stúdióról stúdióra járt, hogy eladja Alice Csodaországban című sorozatát. Újra és újra elutasították, mígnem egy rajzfilmforgalmazó, Margaret J. Winkler, érdeklődést mutatott a munkája iránt. Évekkel később Disney rájött, hogy a forgalmazó és a férje levadászták a legjobb embereit, és saját maguk alkalmazták őket. Úgy döntött, hogy elhagyja a stúdiót, és soha többé nem adta el az ötleteit.

5. Nem érte be az első sikerrel

Miután első hangos rajzfilmje, a Mickey Mouse, világszenzációvá vált, megalapította a Disney Stúdiót, és még több hangos rajzfilmsorozatot készített. Számos sikeres animáció után úgy döntött, elkészíti első, egész estés rajzfilmjét, a Hófehérke és a hét törpét. Bár a csapata megpróbálta lebeszélni róla, Walt a következő 3 évben ezen az elképzelésén dolgozott, és a film végül az év legsikeresebb mozgóképe lett.

6. Másokért dolgozott

Egy nap Disney ellátogatott a Los Angeles-i Griffith Parkba a lányaival. Miközben a lányait figyelte a körhintán, felmerült benne egy olyan hely ötlete, ahol a szülők és a gyerekek közösen szórakozhatnának. 1955-ben az első Disneyland megnyitotta kapuit a nyilvánosság előtt. Azonnal sikert aratott, és olyan varázslatos helyként vált ismertté, ahol bárki újra gyereknek érezheti magát.

10 évvel később Disney bejelentette egy újabb vidámpark fejlesztésének ötletét. Sajnos a Disney World megnyitását már nem érhette meg, még az építkezés befejezése előtt, 65 éves korában elhunyt. Bár sok év eltelt már Walt Disney halála óta, életműve tovább él, és szinte minden gyerek elmondhatja, hogy neki köszönheti a gyerekkorát.

Na és neked melyik a kedvenc Disney rajzfilmed? És azzal egyetértesz, hogy minden álmunk valóra válhat, ha elég keményen küzdünk érte?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.