HolotropikumA vörös hajúak vonzóbbak, ám jobban ki vannak téve néhány egészségügyi problémának!

A vörös hajúak vonzóbbak, ám jobban ki vannak téve néhány egészségügyi problémának!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy bár a vörös emberek tetszetősebbek, ugyanakkor jobban ki vannak téve néhány egészségügyi problémának! Nézzük a megállapítást alátámasztó bizonyítékokat!

A vörös hajúak vonzóbbak, ám jobban ki vannak téve néhány egészségügyi problémának!

Az egészségügyi problémákra való fogékonyság a vörösek esetében a DNS-hez vezethetők vissza, mely befolyásolja a fájdalom érzetüket és az öregedési folyamatukat. A világ népességének alig 1-2% tartozik a vörös hajúak közé.

Ezek az emberek általában fehér bőrrel és szeplőkkel rendelkeznek, és sokuknál kimutatták az MC1R gént, mely az ők esetükben felelős jó néhány betegség kialakulásáért. A tudósok megállapításai szerint, a leggyakrabban előforduló betegségek a vörösek esetében a következők:

Melanoma – fehér, érzékeny bőrük, hatványozottabban ki van téve a Nap sugarainak, mely növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. Ez alól nem mentesülnek a szőke vagy barna személyek sem, hiszen az ők esetükben is fennáll ez a veszély.

Fájdalom iránti érzékenység – a tanulmányok azt mutatják, hogy a vörösek erősebben átélik a fájdalmat, köszönhetően az agyban található fájdalom központban végbemenő idegi tevékenységnek.

A bőr idő előtti öregedése – az MC1R génnel rendelkezők estében, hamarabb bekövetkeznek az öregedés szemmel látható jelei, mint amilyen az ajkak elvékonyodása és a bőr feszességének az elvesztése.

A prosztatarák előfordulásának kockázata a vörös férfiak estében sokkal kisebb, mint szőke vagy barna társaik esetében. Számukra a védelmet, egyes kutatások szerint a D vitamin adhatja, mivel szervezetük jobban tudja hasznosítani ezt a vitamint, mely nagyon fontos az immunrendszer olajozott működéséhez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek