A nők, de most már egyre inkább a férfiak körében is az öregedési folyamat leginkább zavaró tényezőjévé kezd válni az őszülés. Pont ennek köszönhetik óriási bevételeiket a hajfestékgyártók, mivel mindenki igyekszik leplezni a szürke hajszálait, ezáltal védve ki az olyan kérdéseket, hogy: „Milyen rég láttalak, hány éves is vagy?”

osz-haj

Az őszülés oka

Az idő múlása, na meg a genetikai hajlam játszik leginkább közre, hogy ki mikor és milyen mértékben „szürkül” be. Ha valakinek a szülei már 30 éves korukra megőszültek, és nem a stressz, az idegeskedés miatt, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy az illető hajzuhataga is elkezd apránként fehéres-ezüstös árnyalatúvá válni.

A kókuszolaj nagyszerűen képes megakadályozni az ősz hajtincsek megjelenését, illetve eltüntetését is.

Ha kicsit jobban szemügyre vesszünk a Karib-szigeti, vagy Sri Lanka-i embereket, láthatjuk, hogy ott nem igazán küzdenek az ősz hajszálakkal. Ők ugyanis már több száz éve a kókuszolajat használják hajápolóként, ezért van annyi gyönyörű, selymes tapintású és természetes színét megőrző haju ember közöttük.

A kókuszolajban rengeteg vitamin, ásványi anyag van, amelyek hozzájárulnak a természetes haj és annak a színének a megőrzéséhez. Erősíti is a hajszálakat, így kevésbé fog hullni, emellett a zsírosodást is megakadályozza.

A kókuszolaj használata

Még mielőtt benedvesítenénk a hajunkat, a mikróban egy kevés kókuszolajt melegítsünk fel. Ezután öntsünk pár cseppet a tenyerünkre, és alaposan masszírozzuk be a fejbőrünket, minden területet dörzsöljünk be. Hagyjuk rajta 10 percet, hogy a hajszálak felszívják a természetes olajat. 10 perc után öblítsük le langyos vízzel. Ezt a módszert használjuk rendszeresen sampon helyett, és intsünk búcsút az ősz hajszálaknak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.