A virágboltívek a kertek egyik legromantikusabb és legkecsesebb „hozzávalói”. Nagy előnyükre szolgál, hogy mindegyik kerthez vagy udvarhoz hozzáillenek. Mindemellett mágikusak és gyönyörűek, mesebeliek és bámulatosak. És ezzel még csak alig mondtunk el valamit róluk!

Fotó: shelterness.com
Fotó: shelterness.com

Ha te is meghonosítanál néhány árkádot a kertedben, tekintettel kell lenned elsősorban az azok által elfoglalt területre, valamint a boltívek szerepére. Általában azért hozzák létre őket, hogy átmenetet képezzenek a kert egyik helyiségéből a másikba, de egy hosszabb ösvény mentén is gyakran előfordulnak, kizárólag dekoratív jelleggel.

Egy virágokkal teli árkád tökéletes „kapu” lehet a kertbe,vagy a bejárathoz. De arra a célra is megfelel, hogy a kertben lévő relaxációs szigetet övezze. Képzeld csak el, milyen lenne eltölteni a nyári délutánokat egy rózsától duzzadó boltív árnyéka alatt, hűsítő koktélt kortyolgatva… Fantasztikus, nemde!

Fotó: shelterness.com
Fotó: shelterness.com

Kovácsolt vasból, fából vagy akár kőből is meg lehet építeni az állványt, amelyre majd a növényt felvezeted. Az így kapott praktikus és ízléses dekoráció pedig azonnal megszünteti a monoton kültéri hangulatot, és kellemes, otthonos, barátságos környezetet teremt.

Ami a kúszónövényeket illeti, többféle közül válogathatsz, mint például a rózsa, hajnalka, borostyán, lila akác, futólonc, szőlő, stb. Ezek szeretik a napfényt és a meleget, ezért vigyázz arra, hogy lehetőleg ne ültesd őket árnyékos, sötét helyre.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.