LélektárVénusz a Mérlegben (október 28. - november 21.) - a békéhez vezető...

Vénusz a Mérlegben (október 28. – november 21.) – a békéhez vezető út nehéz és küzdelmes

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Vénusz október 28-a óta egyik kedvenc jegyében, a Mérlegben tartózkodik, ami azt jelenti, hogy november 21-ig lehetőségünk van (vagy legalábbis megpróbálhatjuk) javítani a kapcsolatainkon, kibékülni azokkal az emberekkel, akik az életünk részei, folytathatunk bizonyos régi beszélgetéseket (a Retrográd Merkúr szintén a Mérlegben található), kissé nyugodtabb hangnemben, a béke és a harmónia szándékával. Ugyanakkor ebben az időszakban arra is ehetőségünk lesz, hogy szebbé tegyük az életünket.

A Vénusz a Mérlegben azt mondja nekünk, hogy a szépség a szemlélő szemében rejlik, és, hogy mindig lehetőségünk van meglátni a szépet minden emberben és minden helyzetben.

A Vénusz a Mérlegben megédesíti a tekinteteket és a mosolyokat, csábító légkörrel vesz körül bennünket, ugyanakkor érvényesül diplomatikus természete is, amivel a béke és a harmónia nevében hajlandó tárgyalni. Ahelyett, hogy hagyna elveszni egy kapcsolatot, a Vénusz a Mérlegben inkább minden oldalról körüljárja, számba veszi az összes lehetőséget, és kompromisszumokat köt annak megőrzésére, a kényelem, a harmónia és a megértés látszatának fenntartása érdekében.

De a Vénusz nem tudja szabadon megtenni mindazt, amit szeretne. Az „út túloldalán”, a Kosban, ott van a Hold (az első napokban: október 28-án és 29-én), a Chiron, amellyel november 1-jén kerül szembenállásba (oppozícióba), és a Mars (amely november 14-ig retrográd szakaszban van), amellyel november 7-én kerül szembenállásba.

Ezek a fényszögek konfrontációkat, sőt konfliktusokat ígérnek. A Kos energiája provokál, konfliktusokat generál, számvetést követel, uralkodik és vezet. A Mérleg energiája ezzel szemben békét jelent, bármi áron.

Érdekes tánc lesz ez az összhang és a konfrontáció, az együttműködés és a verseny között. Nyilvánvaló, hogy a cél a harmónia lesz, de úgy tűnik, ezt csak akkor érhetjük el, ha hajlandók vagyunk vállalni a küzdelmet is. Ezért (különösen november 7-e környékén) kapcsolati feszültségekre számíthatunk. Ezek nem új keletűek, jól ismerjük őket, már korábban is meg kellett küzdenünk velük.

A kontextus azonban új, és most tudatosabban és koncentráltabban közelíthetünk mindenhez, ha tudjuk, mit akarunk elérni, és mit várunk ettől a kapcsolattól a továbbiakban. És, még ha úgy is döntünk, hogy megszakítunk egy kapcsolatot, vagy partneri együttműködést (ami szintén megtörténhet), ezt a lehető legelegánsabban és civilizáltabban tehetjük meg.

Néhány tanács erre az időszakra:

• Összpontosítsunk most inkább mindarra, ami szép, vagy amit mi magunk megszépíthetünk.

• Hallgassuk meg a másikat, hogy megértsük az igényeit és a panaszait, ha erre van szükség.

• Tárgyaljunk mindenről, amiről csak lehet, ahelyett, hogy túlságosan radikálisan és büszkén állnánk minden helyzethez.

• Emlékezzünk arra, hogy „a tónus határozza meg a zenét”.

„A szépség igazság, az igazság szépség, ez minden, amit tudtok e földön és amit tudnotok kell.” – John Keats.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek