KuriózumVedd kezedbe a múltad!

Vedd kezedbe a múltad!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Bármit tehetünk, de a gyerekek mindig úgy tekintenek egy bizonyos ideig szüleikre, mint akik folyton megnyomorítják fontos (!!) életüket. A gyermekkori sérelmek állítólag pedig kihatnak egész további életünkre, hiszen a tudatalattiban elraktározott negatív információ tudtunk nélkül befolyásol minket.

Gyakori betegségek, balesetek, sikertelen párkapcsolatok, kisebbségi érzés társaságban. Ilyen panaszokat kezelnek azok a pszichológusok, akik a gyerekkori bántalmak specialistái.

Az ember tudatának mechanikája három különböző síkon munkálkodik, mégpedig tudatos, tudatalatti és tudatfeletti. Mindhárom egyformán befolyásol minket, mi azonban közvetlenül csupán a tudatos dolgokat érzékeljük.

A dolgok tudatos kezelése magában hordozza a problémák kezelését, amik gyakran abból fakadnak, hogy más emberek helyett éljük mindennapjainkat.

Például, ha gyerekkorunkban valakinek véletlenül súlyos balesetet okoztunk, legyen az már jóval idejét múlt, bennünk rejtőzhet, és minket hátráltat. Az ilyen és hasonló traumák kezelését a modern tudomány tudatos újraéléssel kezeli, vagyok nyugodt és harmónikus környezetben a páciens újra átéli bizonyos traumáit, majd felülvizsgálva rávezetik, hogy ennek és ennek nem ő volt az oka, nem tehető hibásnak érte, így megszabadul egy, a lelkét nagyon rég óta nyomasztó tehertől.

Amennyiben olyan problémákkal küzdünk, amiket fentebb felsoroltunk pár szóban, nem szégyen felkeresni egy pszichológust, vagy pszichoterapeutát, mert a problémás párkapcsolatok miatt például nem feltétlenül kell magunkat hibáztatni! Sokkal mélyebbről jön az a távolságtartás, makacsság, befelé fordulás annál, hogy azért a jelenben mi magunk legyünk az áldozatok!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek