KuriózumVannak nők, akik egy életen át “vakok” és nem veszik észre, hogy...

Vannak nők, akik egy életen át “vakok” és nem veszik észre, hogy a párjuk meleg!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elsőre furán hangzik a címben tett kijelentés, azonban Kinsley amerikai pszichológus tudományos felmérése óta tudjuk, hogy az emberek nemi élete korántsem annyira egyoldalú férfi-nő kapcsolatokon alapszik, mint amennyire azt laikusként gondolnánk. A férfiak nemi életét célzó kutatások szerint az körvonalazódik, hogy a férfiak 37%-a valamilyen formában részt vett élete során azonos neműekkel történő nemi kapcsolatban.

meleg-ferj

De mi van akkor, ha az illető férfi már elkötelezte magát egy nő mellett? Sok nő mesélhetne ezekről! Többen, mint gondolnátok!

Vannak nők, akik egy életen át “vakok” és nem veszik észre, hogy a párjuk meleg. Vagy azért mert nem is sejtik, hiszen annyira jól játssza a másik fél a macsó attitűdöt, vagy tudják, de nem akarják elhinni. Olyan is van, akinek meggyőződése, hogy meleg a férje, tudja az igazat, de nem elég bátor hogy szembesítse vele a férjét. Sok esetben ezek a kis titkok a családon belül hallgatólagosan feledésbe merülnek. Lehet nem elég bátor a nő ahhoz, hogy egyedül gyermekekkel kezdjen új életet, és így inkább marad a „langyos” kényelmi zónában.

A férfiak mentségére szólhat az a tény, hogy egyesek csak későn ismerik fel, és próbálják ki rejtett vágyaikat, amikor már gyerek és család is van. Ez lelkileg mindenki számára nagyon megterhelő és ezeknek a férfiaknak sem könnyű megtalálni minden esetben a leghelyesebb utat a családi kötelezettség és vágyaik között.

Összegyűjtöttünk egy pár olyan jellemzőt, ami arra utal, hogy párod férfiakhoz vonzódik:

Nem kielégítő a nemi élet

Még akkor is, ha rendszeres nemi életetek van, a megérzésed azt súgja, hogy hiányzik belőle valami. Az lehet az érzésed, hogy a férfi nem kíván eléggé, hogy nem vágyik rád szenvedéllyel, csak teszi a kötelességét! Adj időt magadnak és figyeld meg, hogyan reagál azokban az intim pillanatokban, amikor csak ketten vagytok. Ha gyakran megesik az, hogy egyáltalán nem kezdeményez (pedig előtte Ő volt a nagy csábító) akkor itt az ideje, hogy elgondolkodj. Vagy irántad lankadt a vágy, vagy általában a nők már nem képesek lángra lobbantani a fantáziáját.

Nagyon jól feltalálja magát a barátnőid társaságában.

Amikor veled és a barátnőiddel kell kimenni, akkor nem mutat ellenállást, mint más férfiak. Általában jól feltalálja magát a nők társaságában, nyíltan és szabadon cseverészik el velük. Ez gyanús lehet. Vagy nagyon a kedvedbe akar járni és “papucs-férj” vagy pedig meleg. A heteroszexuális férfiak érdeklődési köre általában nagymértékben eltér a nőkétől és ritkábban találnak velük közös témát.

Szereti a tükröt és piperkőc

A kifinomult esztétikai érzék, a túl sok önmagára figyelés és “szépítkezés ” gyanús lehet. Már közhelynek számít, de igaz, hogy a meleg férfiak sokkal jobban odafigyelnek a küllemre, ápoltságra, divatra, mint más férfiak. Ha több időt tölt a tükör előtt, mint te, ha túlzottan szőrteleníti magát, akkor nagy eséllyel közelebb áll a párod egy metroszexuális férfitípushoz vagy a melegekhez, mint az átlag férfitársai.

Általában kerüli a melegekről szóló témát vagy hevesen ellenzi azt

A “gay” jellegű témák kínosan érintik és látszólag sokkal nagyobb érzelmi reakciót mutat ezekkel az aspektusokkal, mint az elvárható lenne. Ez azt jelenti, hogy vagy hárít, vagy tudat alatt nem ismeri el még önmaga számára sem a homoszexuális jellegű vágyait. A nagy macsó hozzáállással azt hiheti, hogy elfedheti a valóságot.

Elváráson felüli empátiás készség

A férfiak nagytöbbsége számára nehézségnek számít kifejezni együttérzését. A meleg férfiak sokkal jobban kaphatók a lelkizésre és jobban hozzáférnek érzéseikhez. Figyelmesebbek az apró változásokra. Ha észreveszik, amikor 2 cm-t kivágattál a hajadból, vagy új árnyalatot kapott a körmöd és megdicsérik azt, akkor az már gyanús.

A titkolt meleg élet árnyoldalai

Ez nem sokban különbözik azoktól a jellemzőktől, mint ami más jellegű párkapcsolatban is előfordul olyankor, ha az egyik fél csalja a másikat. Egyre halmozódó hazugságok, belemagyarázások, éjszaka váratlan üzenetek, zavarodott viselkedés, titkolózás lehetnek a lebuktató jelek. Fura eddig nem ismert applikációk jelennek meg a telefonon, kitörlődik a számítógépen a keresési előzmény, piperkőc új barátok jelennek meg körülöttetek? Érdemes elgondolkodni, mert lehet, hogy más kapura lő a párod.

Csak a “coming out” lehet a 100%-os bizonyíték

Ez az angol kifejezés azt takarja, amikor valaki nyíltan őszintén vállalja a nemi orientáltságát mások előtt. Erre csak az igazán bátrak képesek. Még ha meleg is az illető értékeld a bátorságát és ennek tükrében esély nyílik arra, hogy mindketten boldogan éljetek, ki-ki a maga útja és vágyai szerint.

Mindezek ellenére azonban tudnod kell 3 fontos dolgot!

  • Nem minden esetben a vonható le végkövetkeztetésként az, hogy meleg a párod, ha a fentiekben felsoroltak alapján párodra ismertél: Ezek megjelenhetnek más rosszul működő párkapcsolatokban is.
  • Ha rádöbbensz arra, hogy homoszexuális, az nem azt jelenti, hogy nem szeret. Épp annyira szerethet téged, mint azelőtt csak a nemiségét más módon tudja kifejezni és kiélni. Nem minden történet végződik válással vagy családi perpatvarral.
  • A homoszexualitás nem betegség és sem pszichológus, sem pszichiáter nem fog tudni abban segíteni, hogy visszaváltoztasd a párod. A párterápia és az egyéni pszichoterápia segíthetnek abban, hogy megtaláljátok a közös legmegfelelőbb döntést, a lehető legbékésebb módon, úgy hogy egyik fél se maradjon feldolgozatlan lelki sérülésekkel. Egy olyan kapcsolat, amely hazugságokon és fel nem vállat nemi orientáltságon alapszik nem adhatja meg a beteljesedés és boldogság lehetőségét egyik fél számára sem.

Még egyszer hangsúlyoznánk, hogy a fent leírtakkal nem a meleg férfiakat szeretnénk sztereotípiákba begyömöszölni, sem pedig békés háziasszonyokban alaptalan gyanút kelteni. Ezek a jelek más körülmények között is előfordulnak, de meleg férfiak esetében hangsúlyozottabban jelentkeznek.

Egy azonban biztos kedves hölgyeim. Ha egyetlen egyszer is megfordult a fejedben a gyanú, hogy a párod meleg akkor az már önmagában is intő jel lehet. Egy igazi heteroszexuális férfi mellett soha nem jönne ez a huncut kis intuíció.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek