OtthonVan egy szobanövény, amelyről úgy tartják, hogy imádkozik az otthonunkért!

Van egy szobanövény, amelyről úgy tartják, hogy imádkozik az otthonunkért!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Leveleinek játékos mintái miatt sokan úgy tartják, mintha egy imádkozó kezet formálna a közkedvelt szobanövény. A nyílgyökér vagy imanövény számos otthon dísze, hiszen nemcsak mutatós, hanem könnyen is kezelhető.

A Brazíliában őshonos Maranta Leuconeura Kerchoveana vagy imanövény levelei nappal laposak, éjszaka pedig imádkozó kezet formál. A nyílgyökér Dél-Amerika trópusi erdőiből származik, leginkább színes, bordázott leveleiről lehet felismerni.

Ideális szobanövény, hiszen nincs szüksége túl sok helyre, lassú növekedésű, 30,5-38 cm közötti magasságú csupán. Nevét összecsukódó leveleiről kapta, pozitív energiával és szerencsével árasztja el a lakást. Jótékony hatással van a testi és lelki egészségre, mivel növeli a nyugalmat és a koncentrációt, közben pedig javítja a levegő minőségét.

Mivel trópusi területről származik, a Marantának sok hőre és fényre van szüksége a növekedéshez. A közvetlen napsugárzás azonban tönkreteheti a leveleit!

A szakemberek szerint az olyan helyiségeket egyáltalán nem kedveli, ahol nagy a hőmérséklet-ingadozás. A nedves talaj, de a megfelelő páratartalom is szükséges a növekedéshez.

A hideg évszakban a hőmérséklet nem süllyedhet tíz Celsius-fok alá, míg nyáron a növény a 18-23 Celsius-fokos hőmérsékletet részesíti előnyben, azonban 25 fokos hőmérsékletet is nagyon jól bírja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek