Izgatottan áll a mikrofon előtt Peksáné Gyémánt Ágnes a Pride-on, először mond beszédet ilyen népes tömeg előtt, ráadásul egy igen személyes hangvételben.

Egy leszbikus lány anyukájának beszéde a Pride-on: "Van egy álmom, hogy a lányom és a barátnője összeházasodjon"

“Amíg nem beszéltem erről, addig a saját lelkem börtönében éltem.” – nyilatkozza lámpalázas őszinteséggel Peksáné Gyémánt Ágnes, aki beszédében azt is elmondja, először munkahelyén beszélt egyik kliensének arról, hogy lánya egy nőbe szerelmes.

Ágnes egyike azoknak az embereknek, akik létrehozták a LMBTQ személyek szülei, hozzátartozói Facebook csoportot, ahol a szülők egymást segítik, egymással kommunikálnak a LMBTQ dolgokról.

Beszédében kiemeli, meleg gyerek szülőjeként neki is elő kell bújnia, hogy ezzel példát, és bátorítást adjon más szülőknek, akik még nem tudnak megbírkózni a helyzettel, hogy gyerekünk azonos nemű embert szeret.

“Elő kell bújnunk, hogy példánkkal és tapasztalatainkkal segítsünk azoknak a szülőknek, akik nem tudják, hogyan birkózzanak meg a számukra új identitást vállaló gyerekük elfogadásával, és nem tudják, hogyan álljanak ki mellettük.” – mondja.

A teljes beszélgetést itt láthatjátok:

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.