LélektárVáltoztatni szeretnél az életeden? Tedd életed részévé a szeretet és jóság meditációt!

Változtatni szeretnél az életeden? Tedd életed részévé a szeretet és jóság meditációt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Önmagunk elfogadása, szeretete rendkívül fontos szerepet játszik, hogy boldog, viszonylag kiegyensúlyozott, harmonikus életet éljünk.

Változtatni szeretnél az életeden? Tedd életed részévé a szeretet és jóság meditációt!

Ne feledd azt, hogy az Univerzum legfontosabb működési elve a bumeráng hatás, ami azon alapszik, hogy amilyen érzelmeket közvetítesz a világban, olyanok is találnak meg. Tehát ha negatív gondolatok töltik ki az életedet, akkor úgy is fogod érezni, de ha pozitív gondolatok vesznek körül, akkor máris helyrebillen a közérzeted.

A meditáció éppen ebben segít, pontosabban, hogy rendszerezni tudd a gondolataidat. A következő 15 perces meditációs gyakorlatot Emma Seppala, Stanford Egyetem boldogságkutatással, együttérzéssel, önzetlenséggel foglalkozó központjának tudományos vezetője fejlesztette ki.

Az említett professzor The Happiness Track címmel könyvet is írt a meditációs tréningjéről, amelyet szeretet-jóság meditációnak nevezett el.

Emma Seppala egy TEDx konferencián is beszélt a meditáció lelket-testet gyógyító hatásairól, amely a tanulás szempontjából is előnyös, így a diákok bátran alkalmazhatják.

Mielőtt nekikezdenél a meditációnak, van némi előkészület, amit meg kell tenni. Először is keress egy kellemes sarkot a szobában, ülj le az ágyra, székbe, helyezd kényelembe magad. Hunyd le a szemed, lazítsd el a tested.

1. Gondolj valaki olyanra, akiről tudod, hogy nagyon szeret

Ez a személy lehet valaki a múltadból, de olyan is lehet, aki már nem él. Képzeld el ezt az embert a jobb oldaladon, és küldj felé szeretetet. Ez az ember azt kívánja neked, hogy mindig légy boldog, és találd meg mindig az örömödet az életben.

Most gondolj egy másik emberre, aki szintén nagyon szeret, és a bal oldalon helyezkedik el. Ez az ember is feléd küldi minden szeretetét és jókívánságát.

Ezután képzeld el, hogy minden olyan ember körülvesz, aki szeret téged, legyenek barátok, családtagok, és ők is pozitív, boldogságot sugárzó energiákat küldenek feléd.

2. Most küld vissza a szeretetet feléjük

Képzeld el azt az embert, aki a jobb oldaladon ül, majd mondd neki egymás után háromszor a következő mondatot.

“Azt kívánom neked, hogy legyen könnyű, boldog, és megpróbáltatások, fájdalmak nélküli életed.”

Ezután fordulj oda a bal oldaladon lévő emberhez, és mondd neki egymás után a következő mondatot:

“Ahogy magamnak is, neked is azt kívánom, hogy érezd mindig magad biztonságban, légy egészséges, élj békében és boldogságban.”

Most gondolj egy szeretett családtagodra, rokonodra, ismerősödre, és mondd neki is egymás után háromszor a következő mondatot:

“Legyen az életed örömökkel, élettel, egészséggel és jóval teli.”

Most gondolj egy olyan személyre, akihez semleges érzések kötnek, és mondd ki neki háromszor, egymás után a következő mondatot:

“Ahogy magamnak, úgy neked is azt kívánom, hogy élj nyugalomban, szeretetben és boldogságban.

Most gondolj az egész világra, minden emberre és élőlényre, és mondd nekik is egymás után háromszor a következő mondatot:

“Ahogy magamnak is, úgy nektek is azt kívánom, hogy éljetek biztonságban, boldogságban, egészségben és nyugalomban.”

Ha ezzel megvagy, vegyél mély lélegzetet, majd nyisd ki a szemed.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek