KuriózumValóban természetes a narancslé?

Valóban természetes a narancslé?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Rengeteg ember szereti a narancslevet, sokan egy kiadós pohár gyümölcslével indítják a napot. Lustaságból sokan nem maguk készítik el a narancslevet, hanem megvásárolják azt az üzletből. Bevallom őszintén, elég sokszor megkérdőjeleztem ezek természetességét.

A nagy világmárkák büszkén tüntetik fel a „0% koncentráció” vagy „100% gyümölcslé” feliratot dobozaikra, de a legtöbb gyártó a titkos receptre hivatkozva nem árulja el a gyümölcslevek elkészítési módját, amelyet számos esetben kémiai termékekkel dúsítanak a kellő íz és minőség eléréséhez.

Az ABC News szerint a gyártók a pasztörizálás után olyan termékeket adagolnak a narancslébe, amellyel el tudják érni a kedvező aromát és színt, ezek általában egészségtelenek a szervezetre nézve.

A Florida Citrus Processors igazgatója, Kristen Gunter szerint ezen aromák szükségesek, ahhoz, hogy a nagyközönség egész évben megfelelő terméket kapjon. Ugyanakkor hozzátette, hogy a hozzáadott aroma nem laboratóriumban készül, az természetes és a pasztörizálás végső folyamatát zárja.

A gyümölcslé gyártók hozzátették, a pasztörizálási folyamat elengedhetetlen a gyártási folyamatban, hiszen ennek köszönhetően kiküszöbölik a baktériumok megjelenését.

Most már csak az a kérdés, hogy melyik narancslé jobb, a frissen csavart vagy a dobozos?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek