KuriózumVállalkozást indított és félmillió dollárt keresett a kamaszlány

Vállalkozást indított és félmillió dollárt keresett a kamaszlány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Noa Mintz mindössze 15 éves volt, mikor saját vállalkozást alapított. Valószínűleg kortársai az iskolával, a szerelemmel foglalatoskodtak ennyi idősen, de a kamaszlány egy bébiszittereket közvetítő cégbe vágott bele, amely mindössze két éves, de máris félmillió dolláros nyereséget könyvelhetett el Noa, ügyes üzleti érzékének köszönhetően.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A kezdet szinte mesébe illő. Noának is volt bébiszittere, mikor kicsi volt, de utálta felülvigyázóját, állandóan csak panaszkodott édesanyjának a lányra. A gondot az jelentette, hogy a család New Yorkban lakott, ahol nagy harc folyik egy jó bébiszitterért, így édesanyja azt válaszolta Noának, hogy vagy megszereti a dadusát, vagy pedig kereshet másik személyt, aki viszont a szülőknek is kell tetsszen.

Noa be is váltotta ígéretét, az új bébiszitter a szülőknek is bejött, így anyja viccesen megjegyezte, hogy ha ennyire ügyes, akkor céget is indíthatna ezen a szakterületen. Noah pedig meg is fogatta a jótanácsot, így megszületett a Nanies by Noa cég, amely ugyan a lány apjának nevén fut, és a gazdagabb baráti körből kerülnek ki az ügyfelek is, de az egész vállalkozást Noa egyedül építette fel.

Mára már összesen 24 főállású dadust és 50 bébiszittert foglalkoztatnak. A kamaszlány édesanyja azt mondja, hogy a kislányát nem olyan szokványos tinis dolgok érdeklik, mint a sport, színészkedés, vagy a szerelem, hanem ő az üzleti világban érzi jól magát.

Noa hét évesen azzal rágta barátnője fejét, hogy alapítsanak születésnapokat szervező vállalkozást – mondta a büszke édesanya.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek