HolotropikumÚjabb öt ok, amiért érdemes mozogni

Újabb öt ok, amiért érdemes mozogni

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Közismert, hogy a tornagyakorlatok karbantartják az izmokat és segítenek a fittség megőrzésében, valamint jótékony hatással vannak a szívre és a vérnyomásra. Ezek mellett azonban még számos egyéb okból érdemes rendszeresen edzőterembe járni, vagy a szabadban sportolni.

futoverseny

Fokozza az agyi teljesítményt

A testmozgás az izmok teljesítménye mellett az agyi teljesítményre is jó hatással van. Tanulmányok sokasága igazolja, hogy azok, akik rendszeres testmozgást végeznek sokkal jobban teljesítenek az iskolapadban, jobb a felfogóképességük, a memóriájuk és a kreativitásuk is nagyobb. Idősebb korban is előnyös a fizikai mozgás, hisz hozzájárul a szellemi frissesség megőrzéséhez, és csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát.

Megőrzi az arc természetes szépségét

A testmozgás segít, hogy a bőr fiatalos maradjon, hisz a vérkeringés intenzitásának növekedésével a szervezet természetes úton tudja javítani a különböző bőrkárosodásokat, és fokozza a bőr erősségét, rugalmasságát.

Javítja az emésztést

A rendszeres fizikai mozgás felgyorsítja az emésztéshez szükséges időt, így hamarabb lebomlik az emésztőrendszerbe vitt ételmennyiség. Aki rendszeresen sportol, azt nem fenyegeti a székrekedés.

Növeli az önbecsülést

Szakértők régóta megállapították, hogy a sport csökkenti a stresszt, a szorongást, és a depresszió kialakulásának kockázatát. Azt is kimutatták, hogy nők esetében a rendszeres testmozgás magasabb önbecsülést és önelfogadást eredményezett. A gyaloglás, úszás, a futás és az aerobik gyakorlatok különösen alkalmasak az önértékelés javítására.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát

Egyre több kutatás hangsúlyozza, hogy a testmozgás az egyik leghatékonyabb fegyver a daganatos betegségek megelőzésére. A statisztikák szerint ugyanis a rákos elhalálozások közel egyharmadáért a mozgásszegén életmód és/vagy az elhízás felelős. A rendszeresen sportoló nők esetében 30-40 százalékkal alacsonyabb a mellrák és 20 százalékkal a vastagbélrák kialakulásának kockázata, mint a rendszeresen testmozgást nem végző társaik esetében.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek