KuriózumÚjabb kínai fiatal perelte be szüleit, mert azok nem akarják eltartani

Újabb kínai fiatal perelte be szüleit, mert azok nem akarják eltartani

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 29 éves kínai Kuang Zhengxuan valóságos megosztáshullámot indított el a különböző kínai közösségi oldalakon, ám nem a szó jó értelmében: a fiatalember ugyanis bíróságra adta a szüleit, mivel azok egy ideje nem támogatták anyagilag, és ő azt szeretné, ha a szülei tartanák el. Magatartása és viselkedése miatt az interneten csak férfigyermeknek csúfolják Kuangot.

szept-11-kina

A férfi korán felhagyott az iskolával, és asztalosnak, valamint fodrásznak tanult. Egy időben dolgozott, ám elmondása szerint igazságtalanul lopással és verekedéssel vádolták meg. Ezután úgy érezte, hogy nincsenek meg a szükséges képességei ahhoz, hogy valamit is elérjen az életben, ezért többet nem dolgozott, és a szülei házában ténfergett. Napjai alvással és mobiltelefonos játékokkal teltek. A szülők egy idő után megelégelték a dolgot, és arra kérték, hogy költözzön el, boldoguljon egyedül.

„Számomra lehetetlen, hogy tovább eltartsam. Minden alkalommal, amikor beszélünk, pénzt kér” – mondta az apa. Ám a fiú úgy véli, jogában áll, hogy a szülei anyagilag gondoskodjanak róla.

„Nekem nincsenek meg azok a képességeim, készségeim, mint nekik” – hangzott el az indoklás. Így jutott odáig az ügy, hogy a fiú beperelte a szüleit.

Időközben részmunkaidős álláshoz jutott egy művészeti iskolában, ahol modellként foglalkoztatják, de azzal nem elégedett.

„Fárasztó, hogy portréfestőknek álljak modellt. Négy-öt órát kell a széken ülnöm minden egyes alkalommal. Ráadásul nem állandó munkahely, lehet hogy holnap munkanélküli leszek. Nem tudom eltartani magam, míg a szüleimnek elegendő megtakarításuk van ahhoz, hogy rólam is gondoskodjanak. Ha mégsem akarnak, megyünk a bíróságra” – vázolta sajátos elképzeléseit Kuang.

Kínában nem ritkák a hasonló bírósági perek. Nemrég egy szintén 29 éves fiatalt, Xu Kinget perelték be a szülei, hogy az költözzön el otthonról, és tartsa el egyedül magát. A fiúk ugyanis a barátnőjével a szülőknél lakott, ám sehol nem dolgoztak. Egyes szakértők szerint az ilyen magatartás annak a következménye, hogy Kínában a nagyon szigorú születésszám szabályozás miatt a házaspárok csak egy gyermeket vállalhatnak. Az így felnövő generációk tagjai pedig abban a hamis képzetben élnek, hogy nekik minden jár.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek