KuriózumÚjabb csodás gyógyulást jegyeztek fel egy lourdes-i zarándokról

Újabb csodás gyógyulást jegyeztek fel egy lourdes-i zarándokról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Újabb állítólagos csodás gyógyulást jegyeztek fel orvosok egy lourdes-i zarándokról, ez immár a 69. eset – másfél évszázad alatt.

lourdes-i zarándokA 69. gyógyult egy olasz asszony, aki 1989 májusában zarándokolt el a dél-franciaországi szent helyre, a Lourdes-i Madonnához. Elmondása szerint miután megmerítkezett, egyszerre csodásan jó közérzet lett rajta úrrá. A nőnek – Danila Castellinek – több baja is volt: egyrészt rendkívül szélsőségesen ingadozott a vérnyomása már 34 éves kora óta, másrészt petefészek daganatot diagnosztizáltak testében az orvosok. Többször meg is műtötték, de hiába: a daganat mindig újrafejlődött.

A nő lourdes-i fürdőzése után úgy érezte, meggyógyult, és ezt tudatta a Lourdes-i Orvosi Megfigyelő Hivatallal, amely ötször is tanácskozott az esetről, mígnem bő két évtized múlva arra jutott, hogy az asszony teljesen meggyógyult lourdes-i útját követően, és hogy felépülésének semmi köze a műtétekhez és orvosi kezelésekhez.

A hivatal ítéletét továbbította a Lourdes-i Nemzetközi Orvosbizottságnak, amely mintegy húsz orvosból áll, és amely megerősítette az „elsőfokú” ítéletet, szintén arra jutva, hogy a gyógyulás a tudomány jelenlegi állása alapján megmagyarázhatatlan.

Az előző, 68. eset is egy olasz nőé. Ő apáca volt, lebénult, mígnem egy lourdes-i zarándoklat után ismét tudott járni. Ez a gyógyulás még 1965-ben történt, tavaly minősítette „hivatalosan csodának” a lourdes-i nemzetközi orvoscsapat – emlékeztetett a The Local című svéd lap olasz kiadása.

A csodák mindezek alapján elég ritkák: a két eset között 24 év telt el. Az első rejtélyes gyógyulásokat az 1850-es évek vége felé jegyezték fel, és összesen 69 van belőlük. Hogy hány beteg zarándokolt el a másfél évszázad alatt Lourdes-ba, arról nincs adat, de akár milliókra is rúghat a számuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek