KuriózumÚj időszámítás mellett érvel a Pápa

Új időszámítás mellett érvel a Pápa

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

XVI-ik Benedek Pápa publikálta harmadik kötetét, amelyeket Krisztus életéről írtak. Ebben a kötetben a Pápa felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a keresztény időszámítás téves, és Jézus nem akkor született, amikorra azt ma datáljuk.

jezus-szuletese

A Katolikus Egyház feje új időszámítás bevezetése mellett érvel, vagy legalábbis szeretné elfogadtatni a tényt, hogy a most használatban lévő bizony téves dátumokat tartalmaz. Ezt a számítást a VI-ik században élt Exiguul szerzetes számolta rosszul állítása szerint, és a Megváltó születése jópár évvel korábbra tehető.

Az ilyen és hasonló pontatlanságok mintegy száz éve foglalkoztatják a tudósokat, de mindeddig csak annyiban kötöttek konszenzust, hogy a tévedés fennáll, és a szerzetes minimum 4 évvel számolt mellé, valamint azt is leszögezték, hogy a kereszthalál idején Jézus nem harminc éves lehetett, hanem harminc múlt, azaz kb. 35-36.

A Jézus életével foglalkozol háromkötetes munka, a „Jesus of Nazareth: The Infancy Narratives” utolsó része a héten került publikálásra, angol nyelven, és rögtön egymillió példányszámban nyomtatták ki azzal számolva, hogy egy best-seller-é válik majd (ahogy az előző két kötet is).

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek