OtthonTükrök a Feng Shuiban

Tükrök a Feng Shuiban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Tudtad azt, hogy a tükrök és a Feng Shui művészete szoros kapcsolatban állnak? És azt, hogy ezek a visszatükröző felületek nagy hatással vannak a szerencsédre? Valóban, ezek a lakberendezési tárgyak fontos részét képezik az ősi kínai tanításnak.

Reggelente egy pillantást vetni önmagunkra a tükörben, sokunk számára immár rutinos „feladat”. Igaz ugyan, hogy a mi tükreink nem hasonlatosak a Hófehérke mostohájának tükréhez: nem válthatunk általa valóra álmokat, vágyakat. Azonban, ha hiszünk a Feng Shui tanításaiban, akkor a házunkban lévő tükrök segíthetnek bennünket abban, hogy szerencsénket és jólétünket megalapozzuk!

A tükör és a babonák

tukorAzt mondják, a tükör megmutatja a lelkünk képét. Azt is mondják, hogy ha eltörsz egy tükröt, hét szerencsétlen év vár rád. A buddhisták azt vallják, hogy a ház bejáratához állított tükrök elűzik a gonosz szellemeket. De azt is tartják a tükrökről, hogy ha kettőt egymással szemben állítunk, balszerencsét hoznak. Mindezek szerencsére csak babonák! A Feng Shui ugyanis azt tanítja, a tükör nem más, mint az energia mutatója.

A Feng Shui és a tükrök használata

A kínai művészet szerint, a tükör az a segédeszköz, amellyel erős pozitív energiával teli teret kelthetünk. Annak függvényében pedig, hogy hogyan helyezed el ezeket a tárgyakat a lakásodban, hatást gyakorolhatsz az életed bizonyos vetületeire.

A tükrök általában nyugalmat és frissességet hoznak a lakásba. Megragadják a pozitív energiákat, és képesek eloszlatni a negatívakat. Azt hiszik róluk, hogy a mi személyes értékeinket tükrözik, és a céljainkat, vágyainkat vetítik elénk. Éppen ezért, nem szabad olyan tükröket tartogatnunk a házban, amelyek homályosak vagy foltosak – tanácsolja a Feng Shui. A tükreink legyenek világosak és ne torzítsanak. Nem ajánlott a szabdalt tükör sem, amely több részből tevődik össze, ugyanis ezáltal az energia is megoszlik az adott helyiségben. És nem utolsó sorban, azok felületét mindig tisztán kell tartani.

A Fenh Shui szakértői azt tanácsolják, úgy helyezzük el a tükröket a lakásban, hogy azok a szépséget reflektálják, ezáltal növelve a pozitív energiát. Egy másik tanulság: sose tégy tükröt a hálószobába! Ha mégis található egy ilyen tárgy a hálóban, éjjelre takard le. Ellenben, a konyhában jó, ha van tükör, méghozzá a tűzhely mögött. Ez ugyanis a gazdagságot és a jólétet sugallja.

A tükrök alakja a Feng Shuiban

A legtöbb tükör négyzet vagy téglalap alakú – a stabilitást, az egyensúlyt jelképezve. Míg a nyolcszögű tükrök az erőt és az egységet jelölik. Ha keletre helyezed a tükröt, a pozitív energiát az a családra és az egészségre fordítja. A délen elhelyezett tükrök pénzügyi sikert hoznak. És amennyiben északra tesszük ezeket a tárgyakat, a karrierünket befolyásolhatjuk velük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek