HolotropikumTudtad, hogy ilyen veszélynek teszed ki magad, ha színes WC-papírt használsz?

Tudtad, hogy ilyen veszélynek teszed ki magad, ha színes WC-papírt használsz?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szuper- és hipermarketek polcai tele vannak különböző méretű, rétegű, színű és illatú WC-papírral. Azonban a worldhealthinfo.net oldal szerint vigyázni kell a színes és illatosított termékekkel, mert egészségügyi problémákat okozhatnak.

Tudtad, hogy ilyen veszélynek teszed ki magad, ha színes WC-papírt használsz?

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság (FDA) még 1987-ben betiltotta bizonyos mesterséges színezőszerek és kémiai illatosító anyagok használatát, hiszen a vizsgálatok alapján a szakértők azt vették észre, hogy ezen anyagokat tartalmazó, főként gyógyszertárakban kapható készítmények növelik a daganatos betegségek kockázatát.

Az Egyesült Államokban betiltották azt a színes WC-papírt, amely a laboratóriumban tesztelt állatoknál növelte a méhnyakrák kockázatát, így ez a nőkre nézve elég veszélyes lehet.

Végbélproblémákat is előidézhetnek ezek a papírok!

Azért jelenthetnek veszélyt ezek a WC-papírok a végbélre, mert a különböző színezékek és mesterséges illatanyagok viszketést, gyulladást okozhatnak, ám abban is megakadályozhat egy színes papír, hogy észrevedd azt, ha a székleted véres, ami például vastagbélrákra is utalhat.

Húgyúti fertőzésekkel is számolhatsz, mivel az ilyen papírok használata irritálhatja a vaginát, és növelheti a fertőzésveszélyt, ami a nőket gyakrabban érinti.

Egyes kutatások szerint az ilyen WC-papírok használata növelheti az ágyék gomba megjelenését.

A nagyon fehér papírok sem mindig megfelelőek, hiszen sok gyártó fehérítő segítségével éri el, hogy a termék ragyogó fehér legyen, ami legtöbb esetben klór felhasználást jelenti, ezért ha legközelebb ilyen WC-papírt vásárolsz, nézd meg a csomagoláson, hogy az előállítás során a gyártó használt, avagy sem klórt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek