KuriózumTudta, hogy hol alszanak a pilóták és a stewardessek egy hosszú repülőút...

Tudta, hogy hol alszanak a pilóták és a stewardessek egy hosszú repülőút alatt?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A hosszú távú repülőutak során a repülőgép személyzete is felváltva pihen, hisz ez elengedhetetlen ahhoz, hogy biztonságban és kényelemben megérkezzenek az utasok az úti célhoz.

alvo-kabin-repulo

Aki azt gondolta, hogy ez idő alatt a pilótafülkében kialakított helyiségben pihen a személyzet, az tévedett ugyanis egy titkos kis folyosón jutnak el azokba az ablaktalan szobákba, ahol aludni tudnak – írja a Business Insider.

A Boeing 777-es és a 787-es gépeken található kicsi szobákba az utasok nem mehetnek be, és idáig nem is nagyon tudtak a létezésükről.

A 787-es gépeken kicsi szobák a kabin felett találhatók, az átjáró pedig a kabinból nyílik, az egyszemélyes ágyakhoz pedig egy lépcsőn lehet feljutni. Külön előírás vonatkozik arra, hogy az ágyakban kizárólag egy ember aludhat, kizárva a szerelmi légyottok lehetőségét.

A 777-es járatokon egy hosszú folyosó két oldalán találhatók az alvófülkék, a világítás gyér, ezért kissé sötétebb van, mint az utastérben. A személyzetnek ugyanakkor be kell kötnie magát, ha aludni térnek, mivel az esetleges turbulenciára is fel kell készülni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek