KuriózumTudósok szerint földönkívüli életformák is kerülhettek a Földre az űrből származó porral!

Tudósok szerint földönkívüli életformák is kerülhettek a Földre az űrből származó porral!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Brit tudósok szerint idegen mikroorganizmusok is érkezhettek az űrből érkező porral együtt bolygónkra. Ezt hívják a szakértők pánspermia hipotézisnek, mikor az élő organizmusok a meteoritokon, porfelhőkben megbújva eljutnak a különböző bolygókra, ahol ha az élethez való feltételek adottak, akkor fejlődésnek indulnak.

Tudósok szerint földönkívüli életformák is kerülhettek a Földre az űrből származó porral!

A brit tudósok újabban tüzetesebben is megvizsgálták az világegyetemben keringő, apró részecskékből álló porfelhőt, amelyről megállapították, akár 44 mérföld/órás sebességgel is képes száguldani, és az ebben lévő kis életkezdeményezések így más, távoli bolygókra is képesek eljutni.

A tudósok szerint így olyan élőlények is érkezhetnek a bolygónkra, amelyek talán egy másik bolygón is sikeresen kifejlődtek, így most nálunk is fejlődésnek indulhatnak.

A kutatás vezetője, Arjun Berera, – aki egyben a University of Edingburgh’s School of Physics and Astronomy professzora, – szerint új támpontokat ad az űrben keringő porban lévő mikroorganizmusok és a földi élet kialakulása közötti párhuzam a további kutatásokra vonatkozóan.

Nemrég a csillagászok egy a Földhöz nagyon hasonló szerkezetű bolygóra bukkantak, ahol akár élet is lehet, és csak 11 fényévre található tőlünk a szóban forgó égitest.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek