KuriózumTudod mi a kapcsolat az ujjaid, a meridiánok és a bolygók között?

Tudod mi a kapcsolat az ujjaid, a meridiánok és a bolygók között?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ujjaink és belső szerveink kapcsolatát a kínai medicina térképezte fel. Kifejlesztették a meridián rendszerek fogalmát.  Minden ujj a test egy bizonyos területének energetikai leképezése is egyben. A hüvelykujj a tüdővel, a mutatóujj a vastagbéllel, a középső ujj a szívburokkal, a gyűrűs ujj a hormonrendszerrel, a kisujj pedig a szívvel és a vékonybéllel áll kapcsolatban.

kirlian-kez
Fotó: Wikipédia

A hüvelykujj jelképezi a sa­ját szervezetünk öngyógyító erőit az alábbi betegségek gyó­gyítására alkalmazható az itt futó meridián: köhögés, fulladás, váll fájdalom, fejfájás, asztma, mandulagyulladás, torokfájás, arcidegbénulás. A Kirlian-féle fényképen a hüvelyk­ujj a tüdő és a nyirokrendszer állapotát mutatja.

A mutatóujj a testre vonatkozóan emésztési zavarok, a máj és a vastagbél működésével hozható összefüggésbe. Az ujj végének masszírozása pozitív hatást gyakorolhat a homlok- és az arcüregre. A mutatóujj Kirlian-féle fotója a gerinc, a gerincvelő és a vastagbél állapotát mutatja.

A Középsőujj a testre vonatkozóan a szívburokgyulladás, mellkasi nyomásérzés, kézreszketés, láz, orrvérzés, gyomor fájdalmak, zavart energia állapotával kapcsolható össze. A középső ujj a meridián rendszernek azon részéhez kapcsolódik, amely a vérkeringésért felel.

A Gyűrűsujj a testre vonatkozóan: fejfájás, szédülés, fülzúgás, nátha, megfázás, gégegyulladás, esetében bír jelentőséggel energetikai szinten. Kirlian fotója a hormonrendszer állapotát mutatja meg.

A Kisujj a testre vonatkozóan: segíthet szemgyulladás, pajzsmirigyproblémák, a vékonybél működési zavarai és fülfájás esetén, ha megfelelő energiaáramlást biztosítunk.

kez

Az asztrológia szerint az emberi kéz ujjainak a következő boly­gók felelnek meg.

Hüvelykujj — Vénusz  A lelkiekre vonatkozóan: a szépségre való fogékonyság, az akaraterő és az intuíció erő­sítése, az impulzív reakciók el­lenőrzése, belső harmónia szimbóluma

Mutatóujj —Jupiter

Lelki terület: a világ megértése, az önfejlesztés, a szellemi fejlődés igénye nyilvánul meg

Középsőujj — Szaturnusz

Lelki terület: A Szaturnusz konszolidál, erősíti a meglévőt, rendszeresít, kikristályosítja az eszméket, önfegyelmet ad. Középső ujjunk a legrejtettebb gondolatainkat és vágyainkat mutatja meg. Segítséget nyújthat pánikbetegségek, hisztéria, álmatlanság és szexuális zavarok esetén.

Gyűrűsujj – A Nap

Lelki terület: A Nap az individualitást, a vitalitást és az alkotó energiát képviseli. A saját akarat kifejezéséért és az önértékelésért felel.

Kisujj – Merkúr

Lelki terület: racionális gondolkodás, kommunikáció, a tudás megosztása, memorizálás, logika, kapcsolatteremtés.

A leírtak gyakorlati jelentősége abban rejlik, hogy bizonyos ujj pozíciókkal mozgósítani lehet gyógyító, kiegyensúlyozó energiákat. A szimbolikus kézpozíciók, amelyek jelen vannak úgy a hindu, mint a buddhista meditációs gyakorlatokban MUDRA néven ismertek. Ezekről egy következő bejegyzésben olvashattok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek