HolotropikumAlternatív gyógyászatTudatosan készülni a halálra? Tanulmány igazolja hogy a halálközeli élmények megtapasztalhatók a...

Tudatosan készülni a halálra? Tanulmány igazolja hogy a halálközeli élmények megtapasztalhatók a haladó szintű Buddhista meditációval

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy tanulmány szerint a buddhista meditációs gyakorlatok révén megtapasztalható a túlvilági állapot érzése!

Fotó: Pixabay.com

A buddhista szerzetesek meditációs gyakorlatai egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugati világban is. Egy új orvosi vizsgálat során viszont kiderült, hogy a buddhista meditáció révén akár a túlvilág közeli állapotot is meg lehet tapasztalni.

“A meditáció gyakorlatával közelebb kerülhetünk annak megértéséhez, hogy mi történik az agyban a halál bekövetkeztének pillanatában, milyen élményeket tapasztalhat meg az ember, akinek földi élete véget ért. Ebben segítenek a buddhista spirituális praktikák, amelyek segítségével tanulmányozhatjuk a halálközeli élményt” – közölte William Van Gordon, az University of Derby professzora, a tanulmány szerzője.

A kutatásba 12, magas meditációs szinten lévő buddhista szerzetest vontak be, majd interjúkat készítettek a szerzetesekkel, végül a legnagyobb pontszámot elérők vehettek részt a kísérletben.

A vizsgálatok alapján kiderült, hogy a magasabb tudatszinttel rendelkező emberek agya a meditáció során teljesen másként érzékeli az időt és a teret. Sőt, a szerzetesek elmondása szerint egyértelműen tudják, hogy mikor lépnek át a túlvilág közeli állapotba, és hogyan tudnak visszatérni onnan.

A professzor szerint azért fontos ez a felfedezés, mert ezáltal a meditáció erejével lehetővé válhat az öngyógyítás, az agy pszichés-idegrendszeri egészségének hosszútávú megőrzése.

A tanulmányban a következő kutatók vettek részt: Edo Shonin, Thomas J. Dunn, David Sheffield, Javier Garcia-Campayo, és Mark D. Griffiths.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek