OtthonTöbb helyen is bevágja a szivacsot, a végeredménnyel tiszta élvezet takarítani!

Több helyen is bevágja a szivacsot, a végeredménnyel tiszta élvezet takarítani!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Készítsünk egy mosogatószivacsból többfunkciójú tisztítóeszközt! Íme, mutatjuk, hogy kell!

Több helyen is bevágja a szivacsot, a végeredménnyel tiszta élvezet takarítani!

Az emberek többsége ki nem állhatja a takarítást, felmosást, poreltávolítás, de mégis muszáj megtenni, mert különben ellep a kosz. Most egy remek ötletet mutatunk, amellyel egyszerre több helyen is tisztaságot tudunk varázsolni. Lássuk, miről is van szó!

1. Ahhoz, hogy pillanatok alatt eltávolítsuk a porréteget a polcokról, vegyünk egy hagyományos mosogatószivacsot, egy késsel vágjuk kettőben, majd mindkét részbe vágjunk egy kis bemélyedést a szivacs puha és dőrzsis felülete közé, majd dugjuk ide a grillcsipeszt, és kész is a gyors portalanító eszköz, amely alul-felül is leszedi a port.

2. Ha már az előző módszer alapján elkészítettük a szivacsunkat, és szeretnénk tovább bővíteni a funkcióit, akkor késsel vágjunk csíkokat rá, hogy így a nehezen hozzáférhető felületekhez is oda tudjunk férni, mint amilyen a ventilátor rácsos szerkezete is.

3. Ahhoz, hogy kedvenc szivacsunk a takarítás után tiszta maradjon, éjszakára áztassuk be kevés vízbe, amelyhez adjunk hozzá 2 evőkanál sót.

4. Ha gyorsabban szeretnénk elvégezni kedvenc szivacsunk fertőtlenítését, tegyük 2 percre a mikróba, és azonnal elpusztulnak a kórokozók.

5. Egy másik frappáns szivacsos megoldás, amit bárki elkészíthet. Ha belemártunk vízbe pár szivacsot, majd lezárható műanyag tasakba tesszük és úgy a mélyhűtőbe, pár óra múlva kész is van a hűtőtáska jég akkumulátora, és indulhatunk is kirándulni.

További hasznos ötletek az alábbi videóban!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek