KuriózumTizenöt éve nem látott antilopot fényképeztek le Vietnamban

Tizenöt éve nem látott antilopot fényképeztek le Vietnamban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Természetvédelmi Világalap (WWF) a héten jelentette be, hogy sikerült lencsevégre kapniuk a világ egyik legritkább emlőseként számon tartott vietnami antilop (Pseudoryx nghetinhensis) egy példányát egy közép-vietnami erdőben.

Pseudoryx_nghetinhensis

A hír azért világraszóló, mert az antilopfajt már 15 éve nem látta senki. A kameracsapdával készített felvétel még szeptemberben készült. A helyiek által szaolának nevezett antilopot 1992-ben fedezték fel, miután a WWF és a vietnami erdővédelmi minisztérium szakemberei szokatlan szarvakkal rendelkező koponyára bukkantak egy vadász otthonában.

Rá egy évre két példányt is befogtak, de néhány hónappal később elpusztult a fogságban tartott egyed. Laoszban ugyan a falusiak 2010-ben fogságba is ejtettek egy egyedet, ám később az is elpusztult. Vietnamban legutóbb 1998-ban láttak vietnami antilopot. Annak ellenére, hogy a faj húsz éve ismert, nagyon keveset tudni róla. A WWF szerint legjobb esetben is csak néhány száz példánya lehet, de akár az is elképzelhető, hogy alig néhány tucatnyi antilop él a Vietnam és Laosz határait borító sűrű erdőségekben.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek