KuriózumTíz tanács, amelyet jó megfogadni 30 éves kor előtt

Tíz tanács, amelyet jó megfogadni 30 éves kor előtt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

1. A pénz soha nem oldja meg a személyes problémákat

A pénz egy eszköz, amely segítségével megvásárolhatjuk a létfenntartáshoz szükséges dolgokat, de sohasem jelent gyógyírt személyes gondjainkra. Számtalan olyan ember van, akiknek kevés pénzük van, de ennek ellenére boldogok és teljes életet élnek, és sokan vannak, akiknek bőven jutott az anyagi áldásból, de életük nyomorúságos. Pénzzel nagy autót, házat, szép ruhákat, biztonságot és egyebeket lehet vásárolni, de nem gyógyítja a magányt, nem javítja meg a tönkrement embertársi kapcsolatokat, és az általa eredményezett boldogság sem hosszú életű. A boldogságot ugyanis nem lehet pénzért venni, ezért, aki a pénztől vár boldogságot, az sosem lehet teljesen boldog.

penzszerzes

2. Békélj meg önmagaddal

Alighogy felnőttünk, úgy érezzük sok mindent kell csináljunk egyszerre. El kell döntenünk mindent, ami a sorsunkat meghatározza, mindent meg kell tapasztalnunk, megtaláljuk lelki társunkat, megértsük az élet értelmét, és mindezt egy időben. Lassíts! Hagyd, hogy életed a maga medrében folydogáljon. Várj egy kicsit, adj időt magadnak, és mérlegeld a lehetőségeidet. Örülj minden egyes élménynek, és gondolkodj el a téged ért hatásokon, majd ezek után hozd meg életed fontos döntéseit. Céljaink érdekében dolgozni, jövőt tervezni sok esetben nagyon fontos, ám a dolgok siettetése a legtöbb esetben visszájára fordítja azok menetét.

3. Nem lehet mindenkinek a kedvében járni

Nem ismerem a siker receptjét, de a kudarc titka, ha mindenkinek a kedvében akarunk járni – mondta Bill Cosby. Nem szükséges, hogy mindenki egyetértsen veled, vagy mindenkinek tetsszen, amit csinálsz. Természetes emberi óhaj, hogy tartozzunk valahová, becsülve és tisztelve legyünk mások által, de ezek nem egyenlők a boldogsággal. Kommunikáljunk bátran másokkal, élvezzük a körülöttünk élők társaságát, vívjuk ki a tiszteletet, de mindig maradjunk hűek saját értékeinkhez.

4. Az egészség a legértékesebb tulajdon

Az egészség felbecsülhetetlen kincs, mindig értékeljük és védjük. Fiatalkorban sajnos kevesen gondolnak bele ebbe, és kevés figyelmet tulajdonítanak neki mindaddig, amíg nem lesznek kénytelenek törődni vele. A szív- és érrendszeri betegségek, a csontritkulás, a rák és számos egyéb betegség megelőzhető, ezért vigyázzunk az egészségünkre, hogy később ne bánjuk meg mulasztásunkat.

5. Nem mindig azt kapjuk, amit szeretnénk

Az élet az, ami akkor történik, amikor más dolgokkal vagyunk elfoglalva – foglalta össze a lényege John Lennon. Nem számít, hogy mennyit dolgozunk, tervezünk, sokszor nem úgy jön ki a lépés, ahogy szerettük volna. Csüggedésre semmi ok. Előbb tapasztaljunk, csak ezt követően leszünk képesek megtalálni a helyes utat.

6. Nem értünk van minden

Nem vagyunk az univerzum közepe. Normális, hogy a saját életünk középpontjában mi vagyunk, a legtöbbet magunkkal foglalkozunk, ám ne felejtsünk el időt szakítani a környezetünkben zajló folyamatokra, és környezetünkben élő személyekre is, majd próbáljuk külső szemlélőként figyelni saját életünket. A perspektivikus látás nagy segítség lehet.

7. Ne szégyelljük, ha nem tudunk valamit

Senki sem tud mindent, senkinek nincs válasza a világ összes kérdésére. Nem szégyen kimondanunk, hogy bizonyos dolgokról nincs tudomásunk, hisz senki sem tökéletes. Mindannyian követünk el ebből fakadóan kisebb-nagyobb bakikat, ám ez egy tanulási folyamat. Mindennap lehet újat tanulni, így bátran legyünk nyitottak az újra.

boldog-lany

8. A szerelem több mint egy érzés, a szerelem egy választás

A kezdeti kirobbanó boldogság és szenvedély nem tart sokáig, azonban ez nem jelenti azt, hogy a szerelmen alapuló hosszú távú kapcsolatok nem lehetségesek. A szerelem nem csak egy érzés, hanem egy választás, egy döntés, amelyet naponta meghozunk. Tudnunk kell megbocsátani, szelídnek lenni, a másikat tisztelni, támaszként szolgálni és hűségesnek lenni. A párkapcsolatokon dolgozni kell, és ez sok esetben nem is olyan könnyű.

9. Szemléjük kívülről magunkat

Minden, ami velünk történik, nagy fontosságúnak tűnhet, de külső nézőpontból vizsgálva kiderül, hogy nem különösebben lényeges. A mindennapi harcok, a terhek és változások legtöbb esetben nem örökérvényűek, nem fognak számítani 20,30 vagy 40 év múlva. Nehéz hosszú távon szemlélni a dolgokat, amikor mindannyian rövid távú célokhoz vagyunk szokva ám, ha nem élet és halál kérdéséről van szó, hadd fújja el a szél.

10. Ne vegyünk semmit készpénznek

Sok esetben hajlamosak vagyunk alulbecsülni azt, amink van, mindaddig, amíg el nem veszítjük: egészség, család, barátok, munka, pénz, stb. A fiatalok úgy tekintenek szüleikre, hogy mindig mellettük lesznek, azonban ez nem így van. Azt gondolják, hogy elegendő idejük van felvenni a kapcsolatot régi barátaikkal, vagy ápolni a kapcsolatokat az újakkal, de nem így van. Az életben semmi sem garantálja, hogy ami ma megvan, az holnap is ott lesz. Az élet egy másodperc alatt változhat, ezért értékeljük mindig, amink éppen van.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek