KuriózumTitokban változtatták meg a Nutella receptjét, hatalmas botrány lett belőle

Titokban változtatták meg a Nutella receptjét, hatalmas botrány lett belőle

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gyártó megváltoztatta a Nutella receptjét, a fogyasztók nagyon elégedetlenek!

Titokban változtatták meg a Nutella receptjét, hatalmas botrány lett belőle

Pár nappal ezelőtt jelentette be a hamburgi fogyasztóvédelmi hivatal a Facebook adatlapján, hogy a Nutella receptjén a Ferrero gyártócég változásokat eszközölt, és az előállítás során több cukrot és tejport használnak fel – tudósít a The Independent brit lap.

Lássuk a konkrétumokat: a régi Nutellában 55,9 százalékos volt a cukortartalom, az új termékben már 56,3 százalékos, ami a tejport illeti, a korábbi 7,5 százalékról 8,7 százalékra módosult az arány. A fogyasztóvédelmi hivatal tájékoztatása szerint az új Nutella fehérebb árnyalatúvá vált, ami a több tejpornak és a kevesebb kakaónak köszönhető, a termék ára viszont nem módosult.

Ez azért rossz hír, mert manapság több olyan konkrét tervezet van, ami arról szól, hogy minden élelmiszergyártó törekedjen a kevesebb cukor felhasználására, így járulva hozzá a lakosság egészségének megőrzéséhez.

De mivel a Nutellának ez úgy néz ki, hogy nem fontos, ezért az online társadalom többsége felháborodásának adott hangot, és elárasztották az internetet azok a bejegyzések, vicces képek, amelyekben az emberek a régi Nutellát követelik vissza.

Így néz ki egy üveg Nutella, ami a hozzávalókat illeti: kókuszolaj, tejpor, kakaó, mogyoró és cukor.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek