UtazásTippek a szilveszteri helyszín kiválasztásához

Tippek a szilveszteri helyszín kiválasztásához

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem mintha még nem érezném a szilveszteri tűzijáték puskaporos illatát, ha cseppet megerőltetem magam, de sosem késő betervezi a szilveszter éjszakai bulit! Öt egészen földi (értem úgy elérhető) ötlettel szolgálunk azok számára, akik a szilvesztert különleges helyen szeretnék ünnepelni.

Fotó: Aloa
Fotó: Aloa

1. Budapest – nem vagyok én akkora hazafi, de Budapest egy gyönyörű város, és méltán megérdemelt listánkon egy helyet ötletként, mind emellett pedig Európa egyik legszebb kulturális városa (nem én mondtam!). A Dunát hídjaival átszövő, gyönyörű látványt nyújtó város mindenféle nagyzolás nélkül, pár egyszerű tekergéssel és bámészkodással is egy felejthetetlen élményt nyújt az év utolsó napjára bárkinek. Egész biztosan találunk olyan cukrászdát, sörözőt vagy éttermet, amely bármiféle igényünket gond nélkül kielégíti, és akkor még nem is beszéltünk a Dunán ringatózó, hajóra épített klubokról, fogadókról, amik nem minden város palettáját színesítik…

Fotó: Obliot
Fotó: Obliot

2. Milánó – hogy miért is menne az ember a divat fővárosába szilveszterkor? A milánóiak pontosan tudják, hogy az olasz éttermek és a Dóm akár éjjel, akár nappal a város szerelmeseivé teszik bármelyik óvatlan turistát, és erre tényleg büszkék lehetnek…

Fotó: Glen Edelson
Fotó: Glen Edelson

3. Párizs – ha pezsgő energiával szeretnél feltöltődni szilveszterkor, akkor menj New York-ba, úgy értem az európai megfelelőjébe, Párizsba. Csapj egy csórós párizsi gyalogtúrát éjszaka, gyönyörködj a torony fényeiben, hallgasd a szűk utcák csengőit, és élvezd az ősi nagyvárosban az ezernyi turista és “bennszülött” moraját. Éttermekben, kocsmákban, vendéglőkben egyáltalán nem szűkölködik, hiszen a párizsiak mindig is szerettek mulatni, és ha valami igazán exkluzívra vágyunk, nézzük meg a legendás Vörös Malom (Moulin Rouge) újévi műsorát.

Fotó: Moyan Brenn
Fotó: Moyan Brenn

4. Barcelona – a katalán főváros egyetlen dologban biztosan nem okozhat csalódást, és az a hó és a hideg. Itt egész biztosan elkerülnek ezek a kellemetlen szilveszteri velejárók (embere válogatja valójában). Mindemellett a főváros teli s tele van híres műépítészeti alkotásokkal, partokkal, művészi építményekkel, szobrokkal, utcai előadókkal, gazdag ízvilággal bármelyik étteremben, és a megszokott mediterrán, meleg égövi életstílussal (móka, kacagás, éjszakai élet, bárok, zene tánc – igen, Spanyolország).

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek