OtthonTermészetes védőszerek szúnyogcsípés ellen

Természetes védőszerek szúnyogcsípés ellen

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

Az esős nyári napokban remek környezet alakul ki a kis, szemtelen vérszívó rovaroknak. Szaporodásuk optimális lesz ilyenkor, így fel kell készülni a rohamra. Sétáláskor azonban nem vihetjük magunkkal az elektromos riasztónkat, így valószínűleg beszerzünk pár csípést, de van pár természetes praktika, ami segíthet.

szunyogcsipes

Ecet

Mikor már egy kissé kivörösödött a csípés helye, gyorsan pár csepp ecetet tegyünk rá, ez a legjobb. Amennyiben több helyen ért minket a támadás, készítsünk egy meleg fürdőt és két és fél bögre almaecetet öntsünk a forró vízbe. Ez segít megnyugtatni az égő-viszkető bőrt.

Aloe vera

Szintén hatásos módszer a csípések kezelésében az aloe vera. A növényben található gélt kell felkenni a területre, még a csípés helye is el fog múlni rövid időn belül.

Egy darab száraz szappan

Az irritált bőrfelületet kell bedörzsölni egy darab száraz szappannal, amely enyhíti a viszketegséget. Még jobb, ha egy mentás szappan van a közelben, ez finoman hűsíti is a bőrt. Után mossuk le vízzel a felvitt szappant.

Szódabikarbónás massza

Egy kis szódabikarbónát gyorsan keverjünk össze vízzel, amíg nem kapunk egy sűrű masszát. Ez tegyük rá a csípésre, hamar megszűnik a viszketegség és gyulladás is. Ezután vízzel öblítsük le.

Hagyma

A szemünk tőle könnyezik, de a szúnyogcsípés ellen nagyon jó. Egy friss hagymaszeletet tegyünk rá a csípésre és hagyjuk ott pár percig. Utána öblítsük le a bőrfelületet.

Fokhagyma

Egy kis fokhagymacikkel dörzsöljük be a csípést, ezután lehet, hogy égető érzést fogunk érezni, de utána már hamar megszűnik a kellemetlen viszketés. Mellesleg a fokhagyma erős szaga távol tartja a vérszívókat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek